Annonce
Aabenraa

Travlt hotel har planer om stor udvidelse

Hotel Røde-kro har lige nu 26 værelser. Planen er at udvide, så antallet kommer op på 38. Foto: Claus Thorsted
På grund af stor interesse fra gæsterne vil indehaver Erik Jørgensen udvide Hotel Røde-kro med 10 til 12 værelser. Arbejdet kan dog ikke begynde, før politikerne har fundet en løsning på den fredskovs-problematik, som også står i vejen for SuperBrugsens udvidelse.

Rødekro: Hotel Røde-kro går med store planer om udvidelse.

De seneste år har det travle hotel på Vestergade i Rødekro haft så mange gæster, at tiden nu er moden til at bygge flere værelser. Det oplyser indehaver Erik Jørgensen.

- Det er sådan, at vi sidste år havde en belægningsprocent på 72, og i år rammer vi nok 76 procent. Når det kommer til et hotel som vores, plejer man at sige, at man skal skynde sig at bygge ved 75. Så det giver bare god mening, siger Erik Jørgensen.

Lige nu har hotellet 26 værelser, og planen er at udvide med mellem 10 og 12 nye værelser.

- Så det er en procentmæssig stor udvidelse. Da Apple stadig var på vej (virksomheden droppede planerne om et datacenter i Kassø i juni, red.), snakkede vi 30 værelser, men nu har vi så nedjusteret. Vi oplever, at alle vores weekender er fuldt belagt, og en del af vores udlejning sker igennem en samarbejdspartner, som nærmest skriger efter flere værelser. Der er et stort potentiale, og værelser er klart den del af vores forretning, vi har størst avance på, og som kræver mindst, siger Erik Jørgensen.

Annonce

Også skolen

Fredskoven sætter også en kæp i hjulet for Hærvejsskolen, som gerne vil have både belægning og lys på den cykelsti, som forbinder skolen med Rødekro by.

Helle Lausten, der er formand for skolebestyrelsen ved Hærvejsskolen, har tidligere fortalt, at de nuværende forhold går ud over trafiksikkerheden.

- Det betyder, at mange børn i stedet cykler ad Hærvejen, som er en forholdsvis smal vej med tung trafik. Det betyder også, at der er mange forældre, der vælger at køre deres børn i skole. Det kan vi se på den store belastning, der er på vores ankomstområde om morgenen, fortalte hun JydskeVestkysten tilbage i august.

Flere medarbejdere

Han vurderer, at der er tale om en investering på mellem fire og fem millioner kroner.

- Det er alt efter, om vi også skal have noget ekstra kapacitet i restauranten, forklarer Erik Jørgensen.

Desuden kan der blive tale om en udvidelse af medarbejderstaben, der lige nu tæller 16 fuldtidsmedarbejdere og tilsammen fem årsværk i deltidsstillinger.

- Der skal formentlig ansættes nogle til receptionen, køkkenet og rengøringen, men det har vi ikke styr på endnu, siger Erik Jørgensen.

Der er dog en lille hurdle, der skal passeres, inden udvidelsen overhovedet kan komme på tale. Den kommer nemlig til at involvere naboejendommen, en gammel malerforretning, som lige nu ejes af SuperBrugsen i Rødekro.

- Jeg har præsenteret planerne for uddeler Torben Damgaard, og han og bestyrelsen er sådan set med på den. Dog under forudsætning af, at de kan få lov til at vælte træerne på den grund, de har købt af Banedanmark, siger Erik Jørgensen.

Kan tage tid

Og heri ligger udfordringen. De træer har nemlig, som JydskeVestkysten tidligere har beskrevet, sat en effektiv stopper for SuperBrugsens planer om at lave flere parkeringspladser og et højlager. Området er bevokset med et bredt læbælte, som er omfattet af reglerne om fredskov, hvilket betyder, at træerne ikke må fældes. Folketingspolitikere har tidligere været ude for at kigge på sagerne, og der har været positive tilkendegivelser. Men endnu er der ikke sket noget.

- Enten må man få udnyttet de undtagelsesbestemmelser, der er, eller også skal loven laves om. Og hvis det kommer til det, kan det jo tage lang tid, siger Erik Jørgensen.

Uanset hvad er det hans klare håb, at der kommer en løsning.

- Ellers må vi jo leve videre med det, vi har. Men jeg vil jo gerne udvikle min forretning, siger han.

Indehaver Erik Jørgensen håber, politikerne skynder sig med at finde en løsning på udfordringerne med fredskoven. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce