Annonce
Varde

Travlt ved håndvasken

Annonce

En skoleleder er formelt en del af kommunens forvaltning. Og en skolebestyrelse skal føre tilsyn med skolens virksomhed og budget.

Jeg finder ingen folkeskole i hele Danmark, der som Ansager har fået lov at køre af sporet på bare 3 år. Underskud på 9% i 2017 får lov at accelerere til 16,5% svarende til 2 mio.

Varde Kommune må anerkende, at der er sket forvaltnings-fejl, der berettiger skolen til en reel erstatning. Kommunen har handlepligt. Samtaler og politiske “til efterretninger” er ikke handling! Skolebestyrelsen må anerkende, at man ikke har sat dagsordenen og ført kvalificeret tilsyn i henhold til Folkeskoleloven. Aftalestyring: ”Ved underskud der overstiger 5 %, skal der foreligge en redegørelse til brug for den politiske behandling” Forvaltningens praksis med at undlade redegørelsen, er ikke politisk godkendt. Del regningen ved 5%. Det vil efterlade Ansager med 700.000kr der skal findes. Men fordeles de over 3-4 år, kan der kompenseres med støtteforeninger og frivillighed. Vores børn og skolens gode medarbejdere betaler lige nu regningen helt alene, mens alle andre godkender budgetter og påstår, at kvalitet og trivsel er upåvirket. Note: I 2018 blev Ansager Skole skåret med 14% pr. elev med den nye tildelingsmodel. I år skal Vardes skoler finde besparelser 4,3% og 0,75% yderligere i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce