Annonce
Vejen

Den store folkefest er aflyst, men selve DGI-stafetten gennemføres

Konsulent i DGI Anna Mortensen, Glejbjerg, har gennem tre år planlagt Genforeningsstafetten, og hun er ærgerlige over, at det nu har været nødvendigt at sløjfe den folkelige del af arrangementet. Foto: Steen Rasmussen

VEJEN: For et år siden måtte DGI Sønderjylland og Styregruppen bag Stafet 2020 på grund af regeringens coronanedlukning udskyde Stafet 2020 et år frem til maj-juni 2021, men DGI gjorde regning uden vært.

Den fortsatte uvished om restriktionerne får nu DGI efter samråd med de 25 deltagende foreninger i hele landsdelen til at aflyse den folkelige del af Stafetten, bl.a. den planlagte folkefest i Skibelund Krat syd for Askov ved modtagelsen af stafetten. Derimod gennemføres selve stafetløbet.

- Planen har hele tiden været, at der deltager 20 løbere udvalgt af foreningerne på de enkelte etaper, og vi tror, at forsamlingsforbuddet er ændret til den tid, så det kan lade sig gøre, men ellers bliver det med 10 eller 5 løbere, hvis det er sådan, reglerne er til den tid.

Annonce

-Men det bliver så uden alle de arrangementer, som var planlagt i de forskellige kommuner, oplyser konsulent i DGI, Anna Mortensen, Glejbjerg.

Hun har gennem tre år arbejdet med Stafetten, og er ærgerlig over, at den ikke kan gennemføres som planlagt.

- Tilbagemeldingerne fra foreningerne - i Vejen kommune er det løbeklubberne i Brørup, Rødding og Vejen og Vejen Atletikklub - er, at de ikke kan se sig selv i at fortsætte en planlægning, når de ikke ved, om stafetten kan gennemføres.

- Gassen er gået af ballonen. Desværre.


Gassen er gået af ballonen. Desværre.

Anna Mortensen


Selve stafetløbet gennemføres altså med stop i Hygum og Skibelund den 29. og 30. maj, men i stedet for folkefesten opfordres interesserede til selv at løbe en tur med udgangspunkt fra deres eget hjem.

- I samarbejde med de 25 foreningsarrangører har vi besluttet at ændre kurs og fortsætte med Den Digitale Stafet 2020, hvor vi forhåbentlig får ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark jo pludselig blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events, fortæller Danni Callesen, DGI-konsulent for løb og gang.

Stafetrute på 468 km

- Vi håber meget, at der åbnes op for, at små grupper kan løbe sammen, så vi kan få stafettens depeche rundt langs den gamle grænse. Vi kan nemt organisere det til at foregå i foreningernes små corona-bobler, og her kan vi meget nemmere justere hurtigt fremfor de store events, som naturligt kræver noget længere planlægningstid, siger Danni Callesen.

Stafetruten løbes af de 25 foreningsarrangørers medlemmer, og med sig har de en historisk depeche, som skal opsamle historisk dokumentation på sin vej rundt i grænselandet.

- Vi vil fortsat bibeholde det historiske element i Stafet 2020. Vi lovede os selv, da vi startede for snart tre år siden, at bevægelsen skulle understøttes af historisk formidling. Derfor transporteres der også en historisk planche-udstilling med stafetløbet rundt, hvor lokale borgere kan dykke ned i Genforeningens tidslinje og den sønderjyske idrætshistorie.

- Stafettens depeche afleverer vi den 6. juni til udstilling på Folkehjem i Aabenraa med et påbud om, at indholdet først må åbnes om 100 år, altså i 200-året for Genforeningen, fortæller Holger Jacobsen, frivillig bag projektet.

Digital Stafet i maj-juni

Den Digitale Stafet 2021 holdes fra den 9. maj til den 6. juni og koster 50 kr. at deltage i. Alle kan deltage og være med fra deres egen hoveddør. Søndag den 9. maj sættes stafetten i gang i Aabenraa, og 468 km senere kommer den tilbage til Aabenraa den 6. juni.

Læs mere på www.dgi.dk/stafet2020

Anna Mortensen, Glejbjerg. Foto: Steen Rasmussen
Anna Mortensen, Glejbjerg. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Vejen For abonnenter

Skolebestyrelsesformand tager orlov: - Debatten er løbet lidt af sporet, og der er måske kommet for mange følelser ind over

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Kolding

Nu skal corona-poderne videre i tilværelsen: - De kan bruges mange steder

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Erhverv

Danmarks bedste tagdækkerlærling kåres i Brørup

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

36-årig mand løsladt efter grundlovsforhør i voldtægtssag - Politiet hemmeligholder sigtelse

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Kolding

Bilist stak af fra påkørsel på Vejlevej

Aabenraa For abonnenter

Formandens arv bliver synlig i hjembyen

Sydjylland

Coronaen har sat sig på halen og står bomstille i knap halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner

Annonce