Annonce
Sønderborg

Tre børnehaver og biblioteket i Augustenborg flytter

Børnene rykker ud af Kernehuset, og bøgerne rykker ind om et par år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Augustenborgs tre dagtilbud flytter sammen i en ombygget del af Augustenborg Skole, mens Biblioteket Augustenborg flytter til Børnehaven Kernehusets lokaler.

Augustenborg: Fra 2022 samles de 0-6 årige ét sted i Augustenborg. Det betyder, at de tre daginstitutioner Børnehaven Kernehuset, Bro Børnehus og Børnehaven Augusta nedlægges og børnene flyttes til en ombygget del af Augustenborg Skole.

Børne- og uddannelsesudvalget har godkendt et projekt, der beskriver en ombygning af Kettingfløjen på Augustenborg Skole, så den kommer til at rumme et børnehus for børn i alderen 0-6 år. Her bliver også plads til gæstedagpleje og legestue for byens dagplejebørn.

Medarbejdere og forældre vil blive inddraget i skabelsen af den nye børneby i Augustenborg.

Annonce

- Det er helt nødvendigt, at vi står sammen om at tænke nyt i Augustenborg. Det faldende børnetal tvinger os til at finde nye gode og langsigtede løsninger. Med ét samlet tilbud, får vi meget større fleksibilitet, og det er samtidig en kæmpe fordel for børnene, at være så tæt på den skole, de senere skal starte i, siger Claus Klaris (V), der er udvalgsformand.

Thomas Pingel, der er formand for bestyrelsen i dagtilbud Alssyd, anerkender det politiske ønske om at skabe et nyt dagtilbud.

- For os har inddragelse, samt sikring af ejerskabet for processen blandt personale og forældre været essentiel. Vores budskab har fra starten været klart: Det nye dagtilbud i Augustenborg by skal være et godt, fremtidssikret og attraktivt alternativ til de tre nuværende dagtilbud i byen, siger Thomas Pingel.

Som et led i planerne flytter SFO og klub ind ved indskolingen, hvor der etableres selvstændige SFO lokaler og et kombilokale for 0. klasse og SFO. Klubben og SFO’en flyttes i september 2020.

Bibliotek flytter

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har desuden besluttet, at Biblioteket Augustenborg flytter til Børnehaven Kernehusets lokaler på Stadionvej når de bliver ledige.


Her kan vi skabe gode rammer for en god selvhjælpsløsning, hvor borgerne kan få adgang alle ugens dage med deres sundhedskort

Stephan Kleinschmidt, udvalgsformand


- På Stadionvej får biblioteket en ny, selvstændig profil uden for skolemiljøet, og vi forventer, at det i sig selv giver flere lyst til at tage en tur på biblioteket. Dertil kommer, at parkerings- og adgangsforholdene bliver bedre med p-pladserne lige foran døren og en direkte, handicapvenlig indgang. Her kan vi skabe gode rammer for en god selvhjælpsløsning, hvor borgerne kan få adgang alle ugens dage med deres sundhedskort, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

Det samlede projekt er budgetteret til 41 millioner.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Sønderborg

Bro eller tunnel fra Als til Fyn: Forundersøgelse til 20 millioner går i gang nu

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce