Annonce
Billund

Tre beboere på friplejehjem ramt af coronavirus

På Filskov Friplejehjem er tre beboere ramt af coronavirus. Det kræver nogle omfattende foranstaltninger, og medarbejderne må tage "nærmest ekstreme værnemidler" i brug. Arkivfoto: Jim Hoff
Tre beboere på Filskov Friplejehjem er ramt af coronavirus og er derfor sendt i karantæne i eget hjem. Helt at undgå kontakt med personale kan de ikke, men de oplever, at medarbejderne er pakket ind i masker og dragter og nærmest ligner rummænd.
Annonce

Filskov: Den berømte og berygtede coronavirus har ikke bevæget sig uden om Billund Kommune. Flere steder i kommunen er borgere blevet smittet, og på Filskov Friplejehjem er der aktuelt tre beboere, der er i karantæne og isolation, fordi de er testet positive.

De må derfor blive i deres egen bolig og være vidner til, at personalet benytter, hvad plejehjemsleder Marianne Lübker beskriver som ”nærmest ekstreme værnemidler”.

- For de tre borgere, som er ramt af coronavirus, er det ekstraordinært, for de oplever, at personalet kommer pakket ind i masker og dragter og nærmest ligner rummænd, siger hun.

Filskov Friplejehjem

Efter Billund Kommunes beslutning om at lukke Filskov Centret opstod ønsket i Filskov om at etablere et friplejehjem.

I foråret 2009 blev der derfor med støtte fra en række fonde samlet i alt 3,4 millioner kroner sammen. Det gjorde det muligt at åbne Filskov Friplejehjem i 2010.

Filskov Friplejehjem er i dag en selvejende institution med en lokal forankret bestyrelse.

Annonce

Tager forholdsregler

På plejehjemmet tager man naturligvis alle de forholdsregler, der er mulige, for at minimere risikoen for smittespredning. De indebærer blandt andet, at alle fællesrealer de seneste fire uger har været lukket, og at der ikke har været fællesarrangementer for beboerne. Desuden har beboerne været forsøgt afskærmet fra hinanden.

- De seneste fire uger har alle afdelinger været skærmet af, og der har været lukket for besøg. Men helt at undgå kontakt kan ikke lade sig gøre. Det er jo svage mennesker, der bor her, og de ville ikke bo her, hvis de ikke havde brug for hjælp. Der er en grund til, at folk bor på plejehjem, siger Marianne Lübker.

Plejehjemmet har flere beboere, der er ramt af demens, og det er en gruppe mennesker, som det er særligt vanskeligt at holde isoleret. Derfor bliver der for denne gruppe mennesker taget specielle forholdsregler.

- De ved ikke, hvad det vil sige, at de skal blive hos sig selv, og vi må ikke låse døren. Så der sidder måske fire demente og spiser ved et langt bord, hvor vi prøver at holde de par meters afstand, som man anbefaler, siger Marianne Lübker.

Annonce

Ikke hårdt ramt

De tre beboere, der er ramt af coronavirus, befinder sig alle i deres egen bolig på friplejehjemmet. De er aktuelt ikke i fare for at må betale den ultimative pris.

- De er ikke hårdt ramt. De synes selvfølgelig, det er hårdt, fordi de ligger hos sig selv og ikke kan komme ud, men de er ikke indlagt på sygehuset, siger Marianne Lübker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce