Annonce
112

Tre biler blev udsat for hærværk og indbrud

En del bilruder blev knust i weekenden. Arkivfoto
Knuste bilruder, ridser og barberskum på sæderne var resultatet.

HADERSLEV: Personbiler er en udsat ”race” i byen. Igen i weekenden blev tre af dem udsat for hærværk og indbrud.

Søndag mellem klokken 10.30 og 12.45 fik en personbil på Gravene knust både en siderude og forruden. Der blev efterfølgende sprøjtet barberskum ind på begge forsæder. Og der blev stjålet en jakke samt en sportstaske med sportsudstyr samt hovedtelefoner fra bilen.

En bil parkeret i Slagtergade fik knust bagruden og forruden samt ridset taget og kølerhjelmen. Der blev stjålet en sportstaske med tøj og en Playstation 4 Pro. Det skete i tidsrummet fra lørdag aften til søndag middag.

Og i Vestergade forsøgte gerningsmanden at bryde låsen op i førersiden på en personbil. Det er sket mellem fredag middag og søndag aften.

Selvom gerningstidspunkterne varierer lidt, mener politiet, at de tre tilfælde hænger sammen. Der kan også være sammenhæng med andre hærværk som på de kommunale biler, der onsdag aften uge gik op i flammer på Varbergvej.

– Det er en lidt anden modus, men vi er åbne for alle muligheder; at der kan være en sammenhæng. Vi udelukker det ikke, siger politikommissær Henning Marcussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Annonce