Annonce
112

Tre biler blev udsat for hærværk og indbrud

En del bilruder blev knust i weekenden. Arkivfoto
Knuste bilruder, ridser og barberskum på sæderne var resultatet.

HADERSLEV: Personbiler er en udsat ”race” i byen. Igen i weekenden blev tre af dem udsat for hærværk og indbrud.

Søndag mellem klokken 10.30 og 12.45 fik en personbil på Gravene knust både en siderude og forruden. Der blev efterfølgende sprøjtet barberskum ind på begge forsæder. Og der blev stjålet en jakke samt en sportstaske med sportsudstyr samt hovedtelefoner fra bilen.

En bil parkeret i Slagtergade fik knust bagruden og forruden samt ridset taget og kølerhjelmen. Der blev stjålet en sportstaske med tøj og en Playstation 4 Pro. Det skete i tidsrummet fra lørdag aften til søndag middag.

Og i Vestergade forsøgte gerningsmanden at bryde låsen op i førersiden på en personbil. Det er sket mellem fredag middag og søndag aften.

Selvom gerningstidspunkterne varierer lidt, mener politiet, at de tre tilfælde hænger sammen. Der kan også være sammenhæng med andre hærværk som på de kommunale biler, der onsdag aften uge gik op i flammer på Varbergvej.

– Det er en lidt anden modus, men vi er åbne for alle muligheder; at der kan være en sammenhæng. Vi udelukker det ikke, siger politikommissær Henning Marcussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce