Annonce
forside

Tre efterskoleelever bortvist: Stenede svane til døde i Italien

Tre - nu forhenværende efterskoleelever - kan forvente retssag efter deres drab på en svane ved Gardasøen i Italien. Foto: Colourbox

Ladelund Efterskole ved Vejen har bortvist tre unge på 16 og 17 år. De tre elever stenede en svane ihjel ved Gardasøen - og risikerer retssag fra den italienske ungdomsdomstol.

Den italienske ungdomsdomstol ventes at rejse sag mod tre danske efterskoleelever, som på en rejse til Gardasøen dræbte en svane. Svanen blev stenet ihjel.

De tre elever - to på 17 år og en enkelt på 16 - var på rejse sammen med deres skolekammerater fra Ladelund Efterskole ved Vejen i byen Peschiera i den sydlige ende af Gardasøen.

Ifølge den italienske avis La Stampa var de tre drenge på en gåtur ved søen. Her mødte de en velvoksen knopsvane, som pustede sig op og hvæsede af de tre drenge. Det fik drengene til at kaste sten mod svanen, som forsøgte at komme i skjul i nogle siv ved søbredden. Drengene fortsatte dog med at kaste sten, og det kom til at koste svanen livet.

Vidner fik slået alarm, og det italienske militærpoliti - det såkaldte Carabinieri - rykkede til og fik med hjælp fra en lærer på Ladelund Efterskole identificeret de tre drenge, som efterfølgende blev taget med på politistationen til afhøring. Samtidig blev den døde svane sendt til obduktion på et dyrehospital i Verona.

Drengene er ifølge italiensk lovgivning under den kriminelle lavalder, som er på 18 år. Major Francesco Milardo fra Carabinieri i Peschiera siger ifølge TV2, at hændelsen var meget voldsom, og sagen nu er videresendt til den italienske ungdomsdomstol. Strafferammen for dyremishandling med døden til følge er på mellem fire måneder og to år.

Vi har fra skolens side afbrudt samarbejdet med de tre elever. De går ikke længere på skolen. Drengene blev i Italien opfordret til at kontakte en advokat, når de kom tilbage til Danmark. Hvad der videre kommer til at ske nu, er en sag mellem drengene og deres forældre

Steffen Bendix Pedersen, forstander
Den døde svane og de tre danske drenge blev forsidestof på den italienske avis La Stampa's website.

Ulykkelig sag

Forstander på Ladelund Efterskole, Steffen Bendix Pedersen, kalder overfor JydskeVestkysten sagen for ulykkelig og utilgivelig. Skolens ledelse ser på sagen med stor alvor, og de tre drenge kom ikke med bussen hjem til Danmark sammen med de øvrige kammerater. I stedet blev de sammen med en lærer sat på et fly.

- Hvad har det fået af konsekvenser for de pågældende drenge?

- Vi har fra skolens side afbrudt samarbejdet med de tre elever. De går ikke længere på skolen. Drengene blev i Italien opfordret til at kontakte en advokat, når de kom tilbage til Danmark. Hvad der videre kommer til at ske nu, er en sag mellem drengene og deres forældre, siger Steffen Bendix Pedersen.

Episoden ved Gardasøen er også kendt hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Her er listen over Haderslevs nye byråd: Se, hvilke poster politikerne får

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce