Annonce
Kolding

Tre erhvervsforeninger gør klar til at smelte sammen fra årsskiftet

Foreningen Business Kolding, der hvert år holder nytårskur på Koldinghus (billedet), har i dag cirka 500 medlemmer. Den vil vokse betragteligt, hvis Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd fusionerer med Foreningen Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvis medlemmerne siger ja, bliver Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd fra næste år en del af Foreningen Business Kolding. - Vi er alle afhængige af hinanden, siger formanden for Kolding Handelsråd.

Kolding: Ideen om at slå sig sammen har været drøftet i flere omgange i Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd. Men det er blevet ved snakken. Men nu tyder alt på, at Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd går sammen med Foreningen Business Kolding.

På de ekstraordinære generalforsamlinger i september kan de cirka 130 medlemmer af Kolding Turistforening og cirka 300 medlemmer Kolding Handelsråd tage stilling til, om de vil være en del af Foreningen Business Kolding, der har cirka 500 medlemmer. Den nye forening fortsætter under navnet Foreningen Business Kolding, og den vokser fra årsskiftet, hvis fusionen godkendes.

- Vi vil samle Koldings Erhvervsliv i én stor forening. Vejen til bæredygtig vækst og udvikling i Kolding går gennem det forpligtende samarbejde mellem erhvervslivet og Kolding Kommune, og for at styrke dette vil vi samle tre erhvervsforeninger i én. Vi står stærkere sammen end hver for sig, siger Pierre Legarth, formand for Foreningen Business Kolding.

Annonce

Kort om tre tre foreninger

Foreningen Business Kolding har mere end 500 medlemmer og afholder flere gange årligt store arrangementer. Det var Foreningen Business Kolding, som arrangerede præsident Barack Obamas besøg i Kolding i 2018.

Kolding Handelsråd blev etableret i 1988 for at styrke samarbejdet mellem det kommende Kolding Storcenter og City Kolding, og har i dag godt 300 medlemmer.

Kolding Turistforening blev etableret i 1895 og har i dag 130 medlemmer.

Bliver kun styrket

De tre foreninger har længe haft et tæt samarbejde, og alle er repræsenteret i Fonden Business Koldings Advisory Board, som arbejder med generel erhvervsfremme i Kolding Kommune, og Fonden Business Kolding fungerer i dag som sekretariat for alle tre foreninger.

Formanden for handelsrådet Gitte Lindbo, der er centerchef i Kolding Storcenter, forventer, at medlemmerne nikker ja til forslaget i september.

- Fordelen er, at vi kan tale med én stemme. Og i dag hænger tingene sammen på kryds og tværs. Har vi ikke nogen turister, så har vi ikke noget handelsliv – og omvendt. Og både handel og turisme hænger sammen med, at vi har et stærkt erhvervsliv. Vi er alle afhængige af hinanden, siger formanden for Kolding Handelsråd.

Det er flere år siden, at ideen blev luftet for første gang, men ændringen af erhvervsfremmesystemet sidste år satte skub i processen, og ændringer i turistindsatsen i hele landet, der fremover mere skal fokusere på større destinationer, har også skubbet til processen.

- Jeg kan faktisk ikke se nogle ulemper. Der bliver nedsat et udvalg under Foreningen Business Kolding, der arbejder med turisme og handel. Vi kommer ikke til at mangle noget, men vi står stærkere sammen, siger Gitte Lindbo.

Formanden for turistforeningen Heidi Kjær, hoteldirektør for Scandic Kolding, er også overbevist om, at medlemmerne af turistforeningen står stærkere i Foreningen Business Kolding.

- Turismeindsatsen konsolideres kraftigt i disse år i færre og større destinationsselskaber. Hvis vi skal holde fast i vores indflydelse, har vi også brug for et tættere samarbejde med resten af erhvervslivet, siger Heidi Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];