Annonce
Kolding

Tre erhvervsforeninger smelter sammen: Vi bliver et stærkt talerør for virksomheder

- Erhvervslivet har brug for at stå sammen – og det skal det gøre i Foreningen Business Kolding, lyder det fra Pierre Legarth, der er formand for Foreningen Business Kolding, der fra årsskiftet bliver fusioneret med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening. Arkivfoto: Søren Gylling
Foreningen Business Kolding har på en ekstraordinær generalforsamling endeligt godkendt fusionsplanerne for Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd.

Kolding: Foreningen Business Kolding indgår i fusion med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening med virkning fra årsskiftet.

Foreningen Business Koldings medlemmer godkendte onsdag endeligt beslutningen på en ekstraordinær generalforsamling, skriver foreningen i en pressemeddelelse. Det var den sidste formelle beslutning som skulle på plads, før at ønsket fra de tre foreninger om at gå sammen kan gennemføres.

- Vi samler nu Koldings erhvervsliv i én stor forening. Det giver virksomhederne et stærkt talerør, og det samler Koldings virksomheder om vækst og udvikling, udtaler Pierre Legart, der er administrerende direktør i Pierre Ejendomme A/S og formand for Foreningen Business Kolding.

Annonce

Brug for sammenhold

Kolding Handelsråd og Koldings Turistforening skal nu fusioneres sammen med Foreningen Business Kolding, men i den nye forening dannes et fast udvalg, der skal varetage og arbejde med turisterhvervets og detailhandlens særlige vilkår.

I dag har Foreningen Business Kolding flere end 540 medlemmer og afholder flere gange årligt store arrangementer. Kolding Handelsråd har ved fusionen godt 300 medlemmer, mens Kolding Turistforening har 130 medlemmer. Pierre Legarth håber, at dannelsen af den nye forening vil få endnu flere til at tegne et medlemskab.

- Erhvervslivet har brug for at stå sammen – og det skal de gøre i Foreningen Business Kolding. Værdien for den enkelte virksomhed af at være medlem er helt åbenlys høj, og for erhvervslivet vil det få meget stor betydning, at vi kan samles i en fælles forening, udtaler Pierre Legarth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce