Annonce
Esbjerg

Tre Fanø-projekter kæmper om støttekroner

Everten 'Rebekka' af Fanø er udvalgt til at få del i puljen på de 30.000 kroner. Arkivfoto
Foreningen til Bevarelse af Sønderho gamle Fuglekøje, Foreningen Everten Rebekka af Fanø og Nordsøbadet Fanø er gennem Sol & Strand Feriehusudlejning A/S blevet udvalgt til at få del i en pulje på 30.000 kroner. Pengepuljen er en del af Sol & Strands lokale håndsræknings-projekt - et tiltag, hvor sommerhusudlejningsfirmaet giver støtte til lokale initiativer på Fanø.

Fanø: Skibet, Everten 'Rebekka' af Fanø, Sønderho Gamle Fuglekøje og Nordsøbadet Fanø er alle blevet udvalgt til at få del i Sol og Strands lokale håndsræknings-projekt. I alt er puljen på 30.000 kroner, men inden pengene fordeles, skal de tre initiativer hver især producere en video, hvor de skal fortælle om deres projekt og vinde husejernes gunst i håbet om at få tildelt den største check.

- Der er tale om tre rigtig gode projekter, og heldigvis vil alle nominerede få del i håndsrækningen på de 30.000 kroner. Det bliver imidlertid op til husejerne, der er tilknyttet vores bureau, at afgøre, hvordan pengene skal fordeles mellem de tre nominerede, siger Kent Nymark, der er bureauchef hos Sol og Strand Ferieudlejning A/S, i en pressemeddelelse.

Til august løftes sløret for, hvordan penge bliver fordelt ud på de tre initiativer.

Annonce

Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

  • Sol og Strand Feriehusudlejning A/S er en danskejet virksomhed, der siden 1979 har udlejet privatejede ferieboliger i hele Danmark
  • Foruden hovedkontoret har Sol og Strand 21 lokalbureauer fordelt rundt om i Danmark med omkring 6.500 private sommerhuse til udlejning
  • Sol og Strand har omkring 135 fastansatte
  • I højsæsonen har Sol og Strand Feriehusudlejning A/S over 1.000 medarbejdere

Kilde: Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

Fuglekøje, badeland og Everten

Foreningen til Bevarelse af Sønderho Gamle Fuglekøje udgør sammen med Foreningen Everten 'Rebekka' af Fanø og Fanø Nordsøbad de tre initiativer, som efter en ansøgningsrunde blev udvalgt af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S til at få del i de 30.000 kroner.

- Vi modtog nogle interessante ansøgninger, som vidner om, at der findes rigtig mange ildsjæle, som arbejder på at skabe gode rammer og oplevelser for såvel turister som lokalbefolkning, siger Kent Nymark i pressemeddelelsen.

Der findes i dag fire velbevarede fuglekøjer – som alle fire ligger på Fanø. Det er kunstigt anlagte søer, der har været brugt til indfangning af ænder, der blev videresolgt til blandt andet restauranter i København. Sønderho Fuglekøje så dagens lys i 1866, og var i drift indtil 1931. Området ved Sønderho indeholder i dag undervisningsfaciliteter og udstillingsbygning. Ifølge Sol og Strand Feriehusudlejning A/S besøger flere end 10.000 gæster attraktionen hvert år.

Everten 'Rebekka' af Fanø er et skib fra 1921. Det betegnes som en del af Vadehavets maritime kulturarv. Det blev blandt andet brugt til sejlads af hø, tørv, kul og byggematerialer mellem Esbjerg og Fanø. I 1938 blev 'Rebekka' solgt til en skibsfører i Hillerød i Nordsjælland og var i funktion i godt 50 år, inden det endte sine dage i Københavns Sydhavn. Efterfølgende blev en gruppe af Fanø-borgere gjort opmærksom på skibets skæbne, og det lykkedes dem at få det hjem til Fanø. Siden har det gennemgået en større restaurering, og i dag er skibet at finde ved kajen i Nordby, hvor det siden hen har udviklet sig til et trækplaster for både turister og lokalbefolkningen, fortæller Sol og Strand Feriehusudlejning A/S.

Den sidste nominerede er Nordsøbadet Fanø. Her forsøger støtteforeningen for Nordsøbadet Fanø at rejse finansiering til at genrejse det hedengangne Fanø Badeland, der lukkede og slukkede i 2013. Formålet med genrejsningen er, ifølge Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, at forlænge turistsæsonen på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Jule-gåtur på diget

Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce