Annonce
Esbjerg

Tre hold blev nomineret til kommunens idrætspris

ESBJERG: Som én af sine første opgaver som ny borgmester var den idrætsinteresserede Jesper Frost Rasmussen (V) onsdag morgen med til at bestemme, hvem der skulle nomineres til idrætsprisen, som vil blive overrakt i Musikhuset fredag den 2. februar. Komiteen består udover Jesper Frost Ramussen af formanden for Esbjerg Idrætsråd, Willy Grøn, og JydskeVestkystens sportsjournalist, Chris Uldahl Pedersen.

Selv om speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen i 2017 kørte sig til sit sjette individuelle danske mesterskab i træk, var det tre hold, som blev nomineret. Det var i vilkårlig rækkefølge Ribe-Esbjerg HH, Esbjerg Energy og Team Esbjerg.

Jesper Frost Rasmussen begrundede nomineringerne og sagde blandt andet:

- For første gang i klubbens historie kom Ribe-Esbjerg HH i slutspillet og leverede i det hele taget en sæson over forventning, idet holdet først blev slået i DM-semifinalen. Med sine flotte præstationer satte klubben også herrehåndbolden på dagsordenen igen her i området.

- Det er flot at vinde det danske mesterskab i ishockey, men endnu flottere at genvinde titlen, men det var lige, hvad Esbjerg Energy præsterede i 2017 ved at slå Gentofte i finaleserien.

- Den tredje nominerede er Team Esbjerg, som ganske vist skuffede fælt i anden halvsæson, men som netop her mellem jul og nytår triumferede ved for første gang i klubbens historie at vinde pokalfinalen i Santander Cup (Final4). Det skete på trods af, at esbjergenserne i semifinalen mod FCM var bagud med hele 4-11. Team Esbjerg fik på en fantastisk fight vendt det truende nederlag med en sejr på 23-22, mens der i finalen i Jysk Arena i Silkeborg ikke var megen spænding, idet Team Esbjerg sejrede så sikkert som 31-20 over København Håndbold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce