Annonce
Esbjerg

Tre hold blev nomineret til kommunens idrætspris

ESBJERG: Som én af sine første opgaver som ny borgmester var den idrætsinteresserede Jesper Frost Rasmussen (V) onsdag morgen med til at bestemme, hvem der skulle nomineres til idrætsprisen, som vil blive overrakt i Musikhuset fredag den 2. februar. Komiteen består udover Jesper Frost Ramussen af formanden for Esbjerg Idrætsråd, Willy Grøn, og JydskeVestkystens sportsjournalist, Chris Uldahl Pedersen.

Selv om speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen i 2017 kørte sig til sit sjette individuelle danske mesterskab i træk, var det tre hold, som blev nomineret. Det var i vilkårlig rækkefølge Ribe-Esbjerg HH, Esbjerg Energy og Team Esbjerg.

Jesper Frost Rasmussen begrundede nomineringerne og sagde blandt andet:

- For første gang i klubbens historie kom Ribe-Esbjerg HH i slutspillet og leverede i det hele taget en sæson over forventning, idet holdet først blev slået i DM-semifinalen. Med sine flotte præstationer satte klubben også herrehåndbolden på dagsordenen igen her i området.

- Det er flot at vinde det danske mesterskab i ishockey, men endnu flottere at genvinde titlen, men det var lige, hvad Esbjerg Energy præsterede i 2017 ved at slå Gentofte i finaleserien.

- Den tredje nominerede er Team Esbjerg, som ganske vist skuffede fælt i anden halvsæson, men som netop her mellem jul og nytår triumferede ved for første gang i klubbens historie at vinde pokalfinalen i Santander Cup (Final4). Det skete på trods af, at esbjergenserne i semifinalen mod FCM var bagud med hele 4-11. Team Esbjerg fik på en fantastisk fight vendt det truende nederlag med en sejr på 23-22, mens der i finalen i Jysk Arena i Silkeborg ikke var megen spænding, idet Team Esbjerg sejrede så sikkert som 31-20 over København Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce