Annonce
Sønderborg

Tre hurtige spørgsmål til borgmesteren: Brug dine ressourcer lokalt

Portræt/interview af borgmester Erik Lauritzen. FOTO: Claus Thorsted
Borgmester Erik Lauritzen (S) er den næste i rækken, som vi har bedt om at forholde sig til de samme tre spørgsmål.
Annonce

Sønderborgs borgmester gennem de sidste seks år er den næste kunne tidligere på året fejre sin 60 års fødselsdag. Men meget er sket siden den røde bonde havde fødselsdagsreception på Sønderborg Slot.

Hvad tænker du om hele situationen?

Jeg tænker, at det er noget af en prøvelse, vi som samfund stilles overfor. At det pludselig bliver så tydeligt, at vi ikke kan styre alt, at naturen stadig bestemmer, hvis den vil. Og så tænker jeg; hvor er jeg glad for at bo i et land, hvor vi og vore forgængere har opbygget et så stærkt samfund og et stærkt demokrati, der gør os beslutningstagere i stand til at reagere og handle uden, at det udløser ”revolution”. Og at borgere i alle samfundslag bakker op og tager deres del af slæbet og udfordringerne. Jeg bliver stolt over vores fællesskab.

Hvis du skal give et godt råd videre, som man kan bruge for tiden. Hvad skal det så være?

Accepter tilstanden og få det bedste ud af det. Det gør du bedst ved at følge de anvisninger, der kommer fra myndighederne og så lægge lidt oveni. Det vil sige brug dine ressourcer –fysiske, mentale og økonomiske- til at bakke op og hjælpe dem der har det sværrest. Få snakket i telefon med alle dem du har forsømt - det gør godt. Hjælp naboen eller andre, der ikke engang kan komme i Brugsen. Og brug dit økonomiske råderum lokalt og med omtanke.

Hvad får du tiden til at gå med?

Det er en underlig situation. At gå fra at hver eneste dag var fyldt ud 8-21 med møder og arrangementer til at mødes med så få mennesker som muligt. Der er selvfølgelig en lang række spørgsmål, der skal tages stilling til i forhold til driften af Sønderborg Kommune; krisehåndtering og udmøntning af de dekreter, der kommer fra regeringen. Men ellers tager jeg hjem og får lavet nogle ting i huset, i haven som er mit yndlingssted og får ryddet op i papirer og indbakken. Og så gør jeg mig mange tanker om, hvad der venter os på den anden side, selvfølgelig gør jeg det. Nå ja og så er det godt nok længe siden, jeg har læst så meget i en bog som nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce