Annonce
Aabenraa

Tre i træk: Aabenraa Kommune bedst til trafik

For tredje år i træk kan Aabenraa Kommune prale af, at de har vundet Kommunernes Trafiktest. Det er fjerde gang siden uddelingens begyndelse i 2010, at Aabenraa Kommune er den bedste af de 92 deltagende kommuner.

Aabenraa: Det går godt med trafiksikkerhedsarbejdet i Aabenraa Kommune. Det tætte samarbejde mellem skoler, politi og kommunale forvaltninger har nemlig for tredje år i træk sikret Aabenraa Kommune førstepladsen i Kommunernes Trafiktest. Det er en landsdækkende konkurrence, som 92 kommuner deltager i. I år deles førstepladsen dog med Esbjerg Kommune.

I 2012 vandt Aabenraa Kommune for første gang, og siden er det blevet til førstepladser i både 2017 og 2018, inden Aabenraa Kommune altså i år for tredje gang i træk kan lade sig hylde som vinder. Det er Rådet for Sikker Trafik, der uddeler prisen.

På baggrund af en række kriterier kåres vinderen, og i år scorer Aabenraa Kommune 95 ud af 100 mulige point. Blandt andet roses Aabenraa Kommune for, at 90 procent af skolerne i kommunen har en trafikpolitik.

- I teknik- og miljøudvalget har vi besluttet, at projekter, der indeholder trafiksikkerhed i skolerne, skal prioriteres højt. Derfor glæder det mig også meget, at vi nu for tredje år i træk får anerkendelse af, at vi er rigtig gode til arbejdet med trafiksikkerhed, siger Arne Leyh Petersen, formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Se resultater

Kommunernes Skoletrafiktest er en undersøgelse af niveauet for trafikundervisningen og mange andre kommunale tiltag for at forbedre trafiksikkerheden for børn.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der gennemfører testen.

Se resultatet for alle landets kommuner på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside:

https://www.sikkertrafik.dk/samarbejde/kommune/kommunernes-trafiktest.

Ros til samarbejde

I Aabenraa Kommune gennemføres løbende lokale trafiksikkerhedskampagner, hvor trafiksikkerheden på skolerne blandt andet er i fokus, ligesom trafiksikkerhed er et fast element i de projekter, som kommunen udfører på vejområdet.

Ud over teknik- og miljøudvalget har også Aabenraa Kommunes børne- og uddannelsesvalg stor fokus på trafiksikkerhed og især det gode samarbejde med kommunens skoler.

- Når man vinder Kommunernes Trafiktest tre år i træk, gør man noget rigtigt. Derfor er det også på sin plads at rose det gode samarbejde, der er mellem både politi, skoler og forvaltning, siger udvalgsformand Kirsten Nørgård Christensen (V) og fortsætter:

- Politiet har også været dygtige, når det kommer til kontrol af refleksveste på skolerne, ligesom der også fortsat er stor fokus på den årlige cyklistprøve blandt 6. klasserne. Så vi skal bestemt være glade for, at vi får denne anerkendelse af Rådet for Sikker Trafik, siger hun. /RITZAU/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce