Annonce
Esbjerg

Tre kæmpere og en dommer fra Ribe udtaget til landshold

Jeppe Tellund klar til kamp ved VM til november. PR foto

Ribe: Ribe Ju-Jutsu har fået udtaget to kæmpere til U18 EM og en kæmper til VM. De to kæmpere, der er udtaget til U18 EM på Kreta 25.-27. oktober er Jacob Lund og Jakob Bergsted. Jacob Lund gjorde det godt ved Grand Slam stævnet German Open, hvor han blev nr. to.

Til verdensmesterskaberne er den rutinerede landsholdskæmper Jeppe Tellund udtaget i -62 kilo klassen. VM afholdes 16.-24. november i Abu Dhabi. Jeppe har en VM-guld som U18 kæmper på sit CV. Jeppe Tellund vurderes til at kunne opnå en VM-medalje.

På dommersiden er Ribe Ju-Jutsu også godt med. Ved Grand Slam stævnet i Tyskland bestod Camilla Prien Tobiasen den teoretiske og praktiske prøve og blev opgraderet World Referee og må nu dømme ved de allerstørste stævner, som verdensmesterskaberne. Hun gjorde det faktisk så godt, at hun blev inviteret til at dømme ved VM i Abu Dhabi til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce