Annonce
Indland

Tre mænd er anholdt i seks år gammel sag om skud i hovedet

To af mændene har været fængslet i sagen tidligere. Men de er nu anholdt på ny efter nye beviser.

To mænd på, 29 og 38 år er mandag blevet varetægtsfængslet, og en 28-årig mand vil senere på ugen blive krævet varetægtsfængslet i en over seks år gammel sag om drabsforsøg.

Drabsforsøget skete 11. april 2013 om aftenen på Lundtoftegade på Nørrebro, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De tre mænd er sigtet for i forening og efter fælles forudgående aftale at have affyret mindst 30 skud og for i den forbindelse at have ramt en dengang 19-årig mand.

Han blev ramt af et projektil i hovedet, men overlevede mirakuløst.

To af mændene har tidligere været sigtet og fængslet i sagen, oplyser politiet.

Tilbage i 2013 - efter næsten tre måneders efterforskning i sagen - oplyste politiet, at det sigtede to mænd, der dengang var 22 og 32 år gamle. Da blev det oplyst, at de to mænd var fra banden Brothas.

Men mændene blev altså løsladt igen og sigtelserne frafaldet på grund af manglende beviser. Nu har nye beviser dog styrket mistanken, og derfor er de blevet anholdt igen.

Politiet oplyser, at der er tale om nye tekniske beviser og afhøringer, som har styrket mistanken.

Efter skuddene i 2013 kom det frem, at det 19-årige offer bar en skudsikker vest og en walkie-talkie. Derfor mente politiet, at han var ude på en form for vagttjeneste, da han blev skudt.

På det tidspunkt havde der været flere skyderier i området, og nogle af sagerne blev knyttet til opgør om hashhandel.

Efter skyderiet 11. april 2013 flygtede fire mænd i en sort Audi stationcar, som kort efter blev fundet brændende på en parkeringsplads ved Blågård Seminarium.

Kun to af mændene blev stillet for en dommer mandag. Den tredje er i forvejen varetægtsfængslet i en anden sag, og han vil derfor først blive fremstillet i denne sag senere på ugen.

Mandagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre. Her nægtede de to mænd på 29 og 38 år sig skyldige, men ville i øvrigt ikke udtale sig.

Den ældste af mændene blev varetægtsfængslet i ti dage, mens den yngste blev varetægtsfængslet i 24 dage.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra politiet om sigtelser på politiets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce