Annonce
Sønderborg

Tre kunstnere i Multikulturhuset: Keramik, solsikkekerner og genbrugskunst

Billedkunstner Iris Fridriksdóttir under ophængningen af udstillingen. Privatfoto
Juni og juli byder på en ny udstilling i udstillingsrummet i Multikulturhuset.

Sønderborg: Fredag den 11. juni inviterer billedkunstner Iris Fridriksdóttir og udstillingsstedet Radar i Sønderborg til fernisering på udstillingen "Shining Nature". I 2019 vandt Iris Fridriksdóttir Sønderborg Art+Price. Ønsket var at sætte fokus på billedkunst af højt niveau, frembragt af en Sønderborgkunstner. Fridriksdóttir fik derfor retten til en soloudstilling i udstillingsrummet/Xbunker, som nu hedder "Radar".

Tre kunstnere deltager på udstillingen.

Fons Van Laar bor og arbejder i Amsterdam. Laars keramiske arbejde undersøger de specielle ler og jordpigmenter, som Rembrandt brugte i sit arbejde. Han har en baggrund som maler og har en skulpturel tilgang, hvilket førte til hans udforskning af det keramiske håndværk.

Annonce

Sóley Ragnarsdóttir bor og arbejder i Thy. Ragnarsdóttirs kunstneriske praksis tager udgangspunkt i en skulpturel tænkning af malerier. Ved at blande forskellige naturlige og syntetiske materialer på lærredet så som akryl, olie, epoxy, solsikkekerner og rav, skaber Ragnarsdóttir overflader, der er både dekorative traditioner men som også forholder sig til miljøpolitiske spørgsmål.

Iris Fridriksdóttir bor og arbejder i Sønderborg. Hun arbejder ofte med genbrugsmaterialer og forstår at skabe eventyrlige beretninger ud fra næsten ingenting. Hendes væg-relieffer med naturmotiver og skulpturer refererer til det, der optager hende mest: Naturen, dens tilstand og hvordan den under al slags vilkår betyder noget for os alle sammen.

Udstillingen kan ses i Multikulturhuset den 11. juni til 5. juli i husets åbningstid. Der er fernisering fredag den 11. juni kl. 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce