Annonce
Tønder

Tre landsbyer vil skabe nyt liv med samarbejde

I Rejsby, Vodder og Brøns er en gruppe foreningsfolk gået sammen om en udviklingsplan, som skal skabe aktitivet og liv i de tre landsbyer. Landsbyerne samarbejder allerede. Blandt andet om Idræt på Tværs. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
I Brøns, Rejsby og Vodder er de gået sammen om en udviklingsplan, som skal skabe mere liv i de tre landsbyer. På et borgermøde håber de at få borgernes inputs og idéer til planen.
Annonce

Brøns/Rejsby/Vodder: I det nordvestlige hjørne af Tønder Kommune er Rejsby Lokalråd, 12-mandsforeningen i Brøns og Frifelt Sportsforening gået sammen om en udviklingsplan, som de håber kan bidrage til, at flere bliver boende, og at nye beboere slår sig ned i Brøns, Rejsby og Vodder.

- Der har været et drastisk fald af borgere i vores byer, og vi vil med samarbejdet gerne give folk en grund til at bo her. Vi vil bibeholde aktiviteter i byerne, så vi ikke ender som spøgelsesbyer, siger Christina Erichsen, som er næstformand for Rejsby Lokalråd og en af initiativtagerne til samarbejdet.

- Vi har alle noget at byde ind med, og kan supplere hinanden. For eksempel med frivillig støtte. Vi gør det jo allerede i forbindelse med vores byfester. Så hjælper vi i Rejsby lidt her og der, og omvendt. Det er en god måde at få nogle nye øjne på tingene, fortsætter hun.

Arbejdsgruppen bag udviklingsplanen har fået bevilliget 50.000 kroner fra Tønder Kommunes landdistrikts- og bosætningsudvalg til udarbejdelse af udviklingsplanen, med henblik på at danne en såkaldt landsbyklynge.

Landsbyklynge

En landsbyklynge er et formaliseret samarbejde, hvor byerne sammen finder ud af hvilke faciliteter der skal være og hvor.

Det gør, at et område kan opretholde et højt serviceniveau med mange tilbud til borgerne, selvom de enkelte landsbyer er for små til selvstændigt at kunne tilbyde den enkelte service.

Annonce

Borgernes idéer

Arbejdsgruppen har selv idéer til tiltag, som de mener skal blive og implementeres i de tre byer. Men de hører også meget gerne fra borgerne.

Derfor afholdes der den 23. januar et borgermøde, hvor arbejdsgruppen bag udviklingsplanen blandt andet vil præsentere projektet, og Tønder Kommunes landdistriktskoordinator vil fortælle om befolkningsudviklingen i området.

Allervigtigst er dog borgernes egne inputs.

- Vi håber med mødet, at folk kan se, at det er en god idé, vi har fået sat i gang. Vi vil rigtig gerne, at borgerne kommer med de tanker og idéer, de gerne vil ud med. Vi har mange idéer selv, men vi vil jo gerne have, at det er borgerne, der kommer lidt på banen. At vi sammen kan finde frem til, hvad der skal bestå, og hvad der videreudvikles på, lyder det fra Christina Erichsen.

Borgermødet finder sted den 23. januar klokken 19-21 på Frifelt Kro.

Alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Det sker på mail fbr-landsbyklynge@outlook.dk eller på landsbyernes facebooksider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce