Annonce
Haderslev

Tre lokale kvinder med passion for heste har fundet sammen i et nyt samarbejde

Elite-rytter og stutteri-ejer Anna Kasprzak i midten glæder sig over det nye tætte samarbejde med fra venstre Charlotte Jessen Juhl og Ellen Ekkelund Petersen, som per 1. september rykkede ind med Haderslev Hestepraksis på Knorborgvej. Privatfoto
Charlotte Jessen Juhl og Ellen Ekkelund Petersen har åbnet Haderslev Hestepraksis med adresse hos eliterytteren Anna Kasprzak, som er ved at opføre et ny avlsafdeling på Knorborgvej ved Haderslev.
Annonce

HADERSLEV: Eliterytterens Anna Kasprzaks nye avlsafdeling, Kasprzak Dressage, på Knorborgvej huser også en helt ny dyrlægeklinik - Haderslev Hestepraksis.

Charlotte Jessen Juhl og Ellen Ekkelund Petersen har lejet sig ind i de nye lokaler på Knorborgvej.

- Vi har begge udelukkende arbejdet som hestedyrlæger, siden vi blev uddannede. Derfor er det nu en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. Og at vi oven i købet har fået den unikke mulighed at starte vores klinik op i så fantastiske omgivelser, som det bliver på stutteriet, det er bare en chance, der kun byder sig én gang. Anna har et godt øje for praktiske detaljer og går højt op i hestenes velfærd. De egenskaber er jo enormt vigtige, når man skal skabe en hesteklinik, hvor både kunderne og deres heste gerne skal føle sig godt tilpas, siger Charlotte Jessen Juhl.

Annonce

Fantastisk modtagelse

Ejendommen på Knorborgvej 4, der tidligere husede svinebesætning, er i øjeblikket under total forvandling, og Charlotte og Ellen er rykket ind i en nyopført klinik, hvor de har fået optimale forhold til deres arbejde med hestene.

Det er deres første selvstændige praksis, så de var meget spændte, da de inviterede til åbningsreception i Haderslev Hestepraksis den 1. september.

- Vi har fået en enorm positiv modtagelse, fra lokalområdet, ja hele Sønderjylland. Det er helt overvældende, så godt vi er kommet fra start, fortæller Charlotte og Ellen.

I klinikken har de blandt andet fået et stort undersøgelsesrum, og der er også en stor ridehal, hvor dyrlægerne kan se hestene i bevægelse, hvis de for eksempel er halte.

Til klinikken hører også to staldbokse, hvor hestene kan opholde sig før og efter undersøgelserne, og der er også et hyggeligt venterum til ejerne.

- Det, at vi har alle faciliteter samlet her, gør, at vi kan lave et grundigt og mere effektivt arbejde på stedet. Vi tager både heste ind til undersøgelse og behandling i klinikken samt tilbyder udkørende praksis, hvor hesten tilses i sine vante omgivelser, siger Charlotte Jessen Juhl.

Annonce

Laver også avlsarbejde

De to dyrlæger får også mange akutte henvendelser. Dette kan blandt være heste med kolik, spiserørs-forstoppelse, sår eller andre skader.

Haderslev Hestepraksis er også meget aktive i arbejdet med at lave nye føl.

- Vi laver meget reproduktion, hvor vi inseminerer hopperne. Nogle spørger, om vi kan hjælpe med at finde egnende hingste, så det er noget, vi bruger en del tid på at holde os ajour med. Vi har selv "lavet" føl, for det er da spændende at se, hvad der kommer ud af det. Man skal være god til at se på svaghederne ved ens egen hoppe og så finde en hingst, der har nogle af de egenskaber, hoppen kunne savne, forklarer Charlotte og Ellen.


At vi oven i købet har fået den unikke mulighed at starte vores klinik op i så fantastiske omgivelser, som det bliver på stutteriet, det er bare en chance, der kun byder sig én gang.

Dyrlæge Charlotte Jessen Juhl, Haderslev Hestepraksis


De har begge været hestepiger, siden de var børn.

- Det er en fordel, at vi selv er en del af hesteverdenen, for det er alfa og omega, at vi er trygge ved de dyr, vi arbejder med, konstaterer Charlotte.

Det er ikke helt ufarligt at arbejde med heste, og det har da givet lidt knubs af og til.

Men Charlotte og Ellen er nogle seje kvinder, der kender dyrenes adfærd ud og ind.

- Man kan forudse rigtig mange ting, men uheld kan ske, konstaterer Charlotte.

På klinikken tilbydes der mindre operationer som kastrationer og tandudtrækninger.

- Hvis det er større operationer som f.eks. operationer for tarmslyng eller operationer i led, henviser vi til de større hestehospitaler, fortæller Charlotte.

Der er rigtig mange mennesker, der har heste, i Haderslev og omegn.

Mange lokale heste-ejere er kørt langt for at få behandlet deres heste, men det slipper de så for nu.

Annonce

En stor fordel

De to dyrlæger kommer begge med mange års erfaring.

Ellen på 38 har været uddannet i 12 år, og Charlotte på 37, har været uddannet i ti år.

Begge bor selv i lokalområdet med deres familier, og de har også heste derhjemme, hvor de bor.

Charlotte er tillige uddannet heste-kiropraktor.

Hun og Ellen behandler alle slags heste, både dem på eliteplan og almindelige rideheste, i deres praksis.


Vi udvider jo med en avlsafdeling, og sådan en avlsproces kræver selvfølgelig dyrlægekompetencer ved undersøgelser og scanninger. I de tilfælde kommer vi til at gøre brug af Charlotte og Ellen.

Anna Kasprzak.


At hjælpen er lige i nærheden bliver dog en stor fordel, lyder det fra Anna Kasprzak, som har kommenteret det nye tætte samarbejde med de to dyrlæger i en pressemeddelelse på Haderslev Hestepraksis hjemmeside i forbindelse med åbningen.

- Vi udvider jo med en avlsafdeling, og sådan en avlsproces kræver selvfølgelig dyrlægekompetencer ved undersøgelser og scanninger. I de tilfælde kommer vi til at gøre brug af Charlotte og Ellen, udtaler Anna Kasprzak.

Også Charlotte og Ellen er glade for samarbejdet og den sparringspartner, de har fået i deres nye udlejer.

I deres praksis laver de to dyrlæger også mange handelsundersøgelser af heste.

- Når heste bliver købt eller solgt, så vælger mange at få en komplet sundhedsundersøgelse. Ofte er det også et krav fra forsikringen, fortæller Charlotte og Ellen.

Den nye hestepraksis er komplet udstyret med undersøgelsesrum, røntgen, ridehal , personalerum, kontor og badeværelse. Det sker i løbet af en arbejdsdag, at de to dyrlæger får brug for at gå i bad. Foto: Dorthe Rasmussen
I den store ridehal bagved laver fra venstre Charlotte og Ellen undersøgelse af halte heste, og de laver også mange sundhedsundersøgelser. Foto: Dorthe Rasmussen
Charlotte og Ellen glæder sig over, at de har fået deres egen praksis. Arbejdet med heste er en livsstil, der fylder de fleste vågne timer. Foto: Dorthe Rasmussen
Dyrlægerne er tidligere kolleger fra en hestepraksis i Ribe. De har længe haft en drøm om at blive selvstændige. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Annonce