Annonce
Esbjerg

Tre lokale projekter fik penge

Korn 180 med Nicolai Kubel i spidsen har fået 40.000 kroner fra VMOK's Børnefond til projekt "Støt en Konfi" Arkivfoto: Mette Mørk
VMOK's Børnefond har uddelt godt 750.000 kroner til forskellige projekter i ind- og udland. Tre af de projekter, der er blevet tilgodeset, er fra Esbjerg.

Esbjerg: Tre lokale projekter fandt vej gennem nåleøjet, da Verena Merz og Otto Kjærgårds Børnefond med base i Esbjerg uddelte støtte i 2019.

Der var indkommet i alt 62 ansøgninger til den årlige uddelingsrunde, og 27 af de ansøgte projekter blev imødekommet med hel eller delvis støtte – et sammenlagt beløb på 750.700 kroner.

Den socialøkonomiske virksomhed Korn 180 har fået 40.000 kroner til projektet "Stør en Konfi", der sikrer en konfirmationsfest for 10 udsatte familier.

Det er rettet mod økonomisk trængte familier, der er udfordrede på flere andre planer og med tilknytning til kommunale støttekontaktpersoner.

Familierne bliver inddraget i processen, og frivillige håndterer planlægning og hjælper til på selve dagen, hvor lokale restauranter leverer maden.

VMOK's Børnefond

Verena Merz & Otto Kjærgaards Børnefond blev stiftet i Esbjerg i 2012.

Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer og projekter, der udføres af enkeltpersoner, foreninger, virksomheder og institutioner, hvis arbejde gavner svigtede og socialt udsatte børn og unge

Det er Eva Merz Kjærgaard, der er formand for fondens bestyrelse.

Familiecenter Familiens Hus i Esbjerg har fået 10.000 kroner i støtte til netværksaktiviteter til forældre, madklub for mænd og tøsehygge.

Familiens Hus er et frivilligt og tidligt forebyggende tilbud til sårbare gravide og forældre i alderen 15 til 30 år, hvor målet er at skabe eller sikre tilknytning til uddannelse og job samt at skabe trivsel i familien.

Stedet modtager cirka 100 nye familier årligt.

Endelig er Mentornetværk, Esbjerg og Varde, blevet tilgodeset med 30.000 kroner til etablering af pasnings- og aktivitetstilbud til børn.

Foreningen arbejder på at skabe forbedrede muligheder for integration, inklusion og kulturel mangfoldighed. Tilbuddet "Leg og lær - aktiviteter" er primært rettet mod børn mellem 2 og 12 år født af nydanske forældre bosiddende i udsatte boligområder, og hvis forældre deltager i tilbud som kurser og debatcafeer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce