Annonce
Sport

Tre lynmål sænkede Esbjerg Energy

Esbjerg Energy tabte med fem mål i Frederikshavn søndag. Arkivfoto: Chresten Bergh

Energy: Godt ti minutter tog det Frederikshavn White Hawks at afgøre søndagens opgør i isligaen mod Esbjerg Energy. Da der var spillet ti minutter og 21 sekunder scorede hjemmeholdet sit tredje mål, og så var den kamp afgjort. Esbjerg Energy tog timeout straks efter det tredje mål, men kunne ikke gøre andet end at sætte en midlertidig prop i.

Det var også nødvendigt, for på fire minutter havde Frederikshavn scoret tre gange. Målscorerne var Thomas Larsen, Kristian Jensen og Mathias Mølgaard.

Esbjerg Energy undgik at lukke mål ind i resten af første periode samt i anden periode, inden Frederikshavn igen fik banket pucken i mål to gange i tredje periode. De mål stod Evan Jasper og William Boysen for.

Esbjerg Energy kunne dermed drage hjem med en øretæve på 5-0 i bagagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce