Annonce
Esbjerg

Tre mænd fængslet efter øksetrussel

Tre mænd er ved retten i Esbjerg blevet varetægtsfænslet i fire uger for forsøg på grov vold, trusler og våbenbesiddelse. Arkivfoto: JV
Tre mænd i 20'erne er blevet varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger for forsøg på grov vold, trusler på livet og overtrædelse af våbenloven. Politiet mener, at de tilhører den såkaldte Kvaglund-bande

Esbjerg: Fakta på Spangsbjerg Møllevej var onsdag aften skueplads for et dramatisk møde mellem to grupperinger af personer, som politiet mener, repræsenterer henholdsvis Kvaglund-banden og dens modstandere på Stengårdsvej.

To biler holdt på gaden ved forretningen, en mokkafarvet Mini Cooper og en sølvgrå Ford Fiesta.

Omkring klokken 18.45 steg en mand pludselig ud fra Mini Cooperen. Med en økse hævet truende over hovedet bevægede han sig hen mod Ford Fiestaen, hvilket fik personerne i Fiestaen til at køre fra stedet i en fart.

Cirka en halv time senere blev Mini Cooperen standset i Kvaglund i den østlige del af Esbjerg, og her blev tre personer anholdt og sigtet for episoden ved Fakta. I bilen blev der ligeledes fundet en økse.

Torsdag blev de tre mænd på henholdsvis 21, 22 og 29 år fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Esbjerg. Her begærede anklagemyndigheden lukkede døre, og den anmodning valgte dommer Lisbeth Kristensen trods protester at imødekomme.

Annonce

Lukkede døre

Dommer Lisbeth Christensen valgte at imødekomme anklagemyndighedens ønske om lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til sagens karakter, det tidlige efterforskningsstadie, og fordi, det endnu ikke er lykkedes at identificere de forurettede, der således ikke skulle have mulighed for gennem pressen at erfare, hvad de sigtede havde forklaret i retten.

Bandeparagraf

Inden dørene blev lukket, og alle uvedkommende blev vist ud, oplæste anklager Anna Tornbo sigtelserne mod de tre mænd, der flere gange af politiet fik besked på ikke at tale sammen.

De er alle tre sigtet efter straffelovens paragraf 245, vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, ved i forening eller i fælles forståelse at være gået frem mod indtil videre ikke-identificerede personer med en økse og derved med trusler have fremkaldt alvorlig frygt for andres liv eller helbred.

Politiet mener, at de tre sigtede er medlemmer af den såkaldte Kvaglund-bande, mens de forurettede menes at have tilknytning til grupperingen på Stengårdsvej, derfor er den såkaldte bandeparagraf også i spil i sagen.

Der er desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da politiet ved standsning af den mokkafarvede Mini Cooper fandt en langskaftet økse i bilen.

Alle tre mænd nægtede kendskab til forholdet med trussel med økse og tilknytningen til Kvaglund-banden.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce