Annonce
Tønder

Tre mænd indstillet til dusør efter heltemodig redningsindsats

Den forulykkede bil, hvor kvinden sad fastklemt, blev løftet op af 10 mænd. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Tre mænd er blevet indstillet til en dusør af politiet efter deres heltemodige indsats mandag eftermiddag nord for Ballum.

BALLUM: Tre mænd er blevet indstillet til en dusør af politiet efter deres heltemodige indsats mandag eftermiddag.

Tre vakse mænd får ros af politiet, efter at de mandag efter alt at dømme var med til at redde en kvinde fra druknedøden i forbindelse med færdselsuheldet på Kystvejen nord for Ballum.

Det oplyser vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi overfor Ritzaus Bureau.

- Af ukendte årsager mister manden, der fører bilen, herredømmet, og den ender på hovedet. Manden kan selv komme ud af bilen, men det kan hans hustru ikke, fordi hun er fastklemt, siger Erik Lindholdt ifølge nyhedsbureauet.

Annonce

Vender om

De tre mænd, der var på vej hjem fra arbejde, kørte kort efter uheldet forbi bilen. Den kunne ikke ses fra vejen.

- De ser manden på marken, der er godt mudret til. Det studser de over og vender så om, fortæller vagtchefen og fortsætter:.

- De springer ned i renden og ser, at kvinden ikke kan komme ud. Vandet er lige under hendes næse, så de tager fat i bilen og sørger for, at den ikke synker yderligere.

Undervejs prøvede de tre forgæves at få hende ud, så de ringede 112. Brandvæsenet med Falck-folk fra Skærbæk ankom herefter, og til sidst var de i alt ti mand, der fik vippet bilen i sikkerhed, inden en kran ankom og gjorde det sidste arbejde.

- Der skal lyde en stor ros til de tre mænd og brandvæsenet, siger Erik Lindholdt ifølge Ritzau.

De tre mænd bliver nu indstillet til en dusør for deres heltemodige indsats.

Ægteparret er chokeret efter hændelsen, men er sluppet med mindre kvæstelser.

Annonce
Forsiden netop nu
Billund

BUSK-gudstjeneste i Grindsted Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce