Annonce
Tønder

Tre mænd indstillet til dusør efter heltemodig redningsindsats

Den forulykkede bil, hvor kvinden sad fastklemt, blev løftet op af 10 mænd. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Tre mænd er blevet indstillet til en dusør af politiet efter deres heltemodige indsats mandag eftermiddag nord for Ballum.

BALLUM: Tre mænd er blevet indstillet til en dusør af politiet efter deres heltemodige indsats mandag eftermiddag.

Tre vakse mænd får ros af politiet, efter at de mandag efter alt at dømme var med til at redde en kvinde fra druknedøden i forbindelse med færdselsuheldet på Kystvejen nord for Ballum.

Det oplyser vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi overfor Ritzaus Bureau.

- Af ukendte årsager mister manden, der fører bilen, herredømmet, og den ender på hovedet. Manden kan selv komme ud af bilen, men det kan hans hustru ikke, fordi hun er fastklemt, siger Erik Lindholdt ifølge nyhedsbureauet.

Annonce

Vender om

De tre mænd, der var på vej hjem fra arbejde, kørte kort efter uheldet forbi bilen. Den kunne ikke ses fra vejen.

- De ser manden på marken, der er godt mudret til. Det studser de over og vender så om, fortæller vagtchefen og fortsætter:.

- De springer ned i renden og ser, at kvinden ikke kan komme ud. Vandet er lige under hendes næse, så de tager fat i bilen og sørger for, at den ikke synker yderligere.

Undervejs prøvede de tre forgæves at få hende ud, så de ringede 112. Brandvæsenet med Falck-folk fra Skærbæk ankom herefter, og til sidst var de i alt ti mand, der fik vippet bilen i sikkerhed, inden en kran ankom og gjorde det sidste arbejde.

- Der skal lyde en stor ros til de tre mænd og brandvæsenet, siger Erik Lindholdt ifølge Ritzau.

De tre mænd bliver nu indstillet til en dusør for deres heltemodige indsats.

Ægteparret er chokeret efter hændelsen, men er sluppet med mindre kvæstelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce