Annonce
112

Tre mænd sigtet for hærværk, brandstiftelse og indbrud

Tønder flyveplads blev slemt ramponeret, da hærværksfolk smadrede fly, vinduer og døre og tømte pulverslukkere ud over køretøjer. Måske er sagen på vej til en opklaring. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Politiet mener nu at have fanget tre unge mænd, der menes at stå bag den sidste tids ildspåsættelser, indbrud og hærværk på Tønderegnen. De tre mænd fremstilles i grundlovsforhør klokken 13 i dag, onsdag.

TØNDER: Syd- og Sønderjyllands Politi mener nu har have fundet frem til hovedmændene bag den sidste tids mange og meningsløse hærværk, indbrud og ildspåsættelser på Tønderegnen.

Tirsdag blev de tre mænd i alderen 18, 18 og 23 år anholdt dagen igennem på tre forskellige adresser.

Ifølge vicepolitiinspektør ved politiets Områdecenter Syd, Preben Westh, er det politiets langvarige efterforskning, der gav pote tirsdag.

- Vi mener, at vi har fået fat i tre af hovedmændene til omfattende hærværk, indbrud og brandstiftelserosn, siger Preben Westh, der ikke kan sætte tal på antallet af forhold.

- Det er mange tilfælde, siger han.

De tre mænd blev anholdt tirsdag klokken 9.17, 13.30 og 15.50 i Tønder, oplyser Westh.

Annonce
Hærværket var omfattende og gik ud over mange af pladsens brugere. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Flere brande

Med anholdelserne og sigtelserne for omfattende hærværk, indbrud og brandstiftelse er de mange meningsløse sager i Tønder Kommune kommet en opklaring nærmere.

Det gælder blandt andet den brand, der hærgede en firlænget gård i Sæd, hvor det lykkedes for bandfolkene at redde stuehuset, eller branden i det ubeboede stuehus på Høgslundvej i Vennemose den 22. september midt på natten. Det undrede dengang ejeren af gården, at stuehuset, der var ubeboet og hverken havde indlagt el eller vand, kunne bryde i brand.

Søndag blev en række landbrugsmaskiner stjålet og gemt af vejen i en lade på Skærbækegnen, også her har politiet en mistanke om, at de tre mænd har en finger med i spillet.

- Vi har knapt et overblik over det endnu, der er et hav af sigtelser, siger lederen af den lokal efterforskning i Områdecenter Syd, Jens Peter Rudbeck.

Tømte pulverslukker

Et af de meningsløse hærværk, som de tre hovedmænd måske også har på samvittigheden, er indbruddet på Tønder Flyveplads i starten af september, hvor gerningsmændene blandt andet for fuld kraft kørte en flyvemaskine ind i en port, så propellen splintredes. Desuden blev der smadret vinduer og døre, og en pulverslukker blev tømt ud over et parkeret fly og ind i Tønder Taxis parkerede limousine.

Dengang sagde et medlem af Tønder Flyveklub, Preben Hansen, at hærværket gik ud over mange af pladsens brugere:

- Det er rigtig mange, det her er gået ud over. Vi har ikke haft overvågning indtil nu, men det kommer der absolut nu. Det værste er næsten, at sådan noget her ødelægger ens tiltro til andre mennesker. Det er ellers længe siden vi sådan rigtigt har haft problemer - der var engang for en del år siden, men vi har været glade for, at der i en del år har været ro.

Alt dette vil man blive klogere på senere onsdag. Her fremstilles de tre sigtede i et grundlovsforhør klokken 13 ved Retten i Sønderborg, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

112

Vandet truer flere steder: Oversvømmelser og store mængder regn giver problemer landet over

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce