Annonce
112

Tre mænd sigtet for hærværk, brandstiftelse og indbrud

Tønder flyveplads blev slemt ramponeret, da hærværksfolk smadrede fly, vinduer og døre og tømte pulverslukkere ud over køretøjer. Måske er sagen på vej til en opklaring. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Politiet mener nu at have fanget tre unge mænd, der menes at stå bag den sidste tids ildspåsættelser, indbrud og hærværk på Tønderegnen. De tre mænd fremstilles i grundlovsforhør klokken 13 i dag, onsdag.
Annonce

TØNDER: Syd- og Sønderjyllands Politi mener nu har have fundet frem til hovedmændene bag den sidste tids mange og meningsløse hærværk, indbrud og ildspåsættelser på Tønderegnen.

Tirsdag blev de tre mænd i alderen 18, 18 og 23 år anholdt dagen igennem på tre forskellige adresser.

Ifølge vicepolitiinspektør ved politiets Områdecenter Syd, Preben Westh, er det politiets langvarige efterforskning, der gav pote tirsdag.

- Vi mener, at vi har fået fat i tre af hovedmændene til omfattende hærværk, indbrud og brandstiftelserosn, siger Preben Westh, der ikke kan sætte tal på antallet af forhold.

- Det er mange tilfælde, siger han.

De tre mænd blev anholdt tirsdag klokken 9.17, 13.30 og 15.50 i Tønder, oplyser Westh.

Hærværket var omfattende og gik ud over mange af pladsens brugere. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Flere brande

Med anholdelserne og sigtelserne for omfattende hærværk, indbrud og brandstiftelse er de mange meningsløse sager i Tønder Kommune kommet en opklaring nærmere.

Det gælder blandt andet den brand, der hærgede en firlænget gård i Sæd, hvor det lykkedes for bandfolkene at redde stuehuset, eller branden i det ubeboede stuehus på Høgslundvej i Vennemose den 22. september midt på natten. Det undrede dengang ejeren af gården, at stuehuset, der var ubeboet og hverken havde indlagt el eller vand, kunne bryde i brand.

Søndag blev en række landbrugsmaskiner stjålet og gemt af vejen i en lade på Skærbækegnen, også her har politiet en mistanke om, at de tre mænd har en finger med i spillet.

- Vi har knapt et overblik over det endnu, der er et hav af sigtelser, siger lederen af den lokal efterforskning i Områdecenter Syd, Jens Peter Rudbeck.

Annonce

Tømte pulverslukker

Et af de meningsløse hærværk, som de tre hovedmænd måske også har på samvittigheden, er indbruddet på Tønder Flyveplads i starten af september, hvor gerningsmændene blandt andet for fuld kraft kørte en flyvemaskine ind i en port, så propellen splintredes. Desuden blev der smadret vinduer og døre, og en pulverslukker blev tømt ud over et parkeret fly og ind i Tønder Taxis parkerede limousine.

Dengang sagde et medlem af Tønder Flyveklub, Preben Hansen, at hærværket gik ud over mange af pladsens brugere:

- Det er rigtig mange, det her er gået ud over. Vi har ikke haft overvågning indtil nu, men det kommer der absolut nu. Det værste er næsten, at sådan noget her ødelægger ens tiltro til andre mennesker. Det er ellers længe siden vi sådan rigtigt har haft problemer - der var engang for en del år siden, men vi har været glade for, at der i en del år har været ro.

Alt dette vil man blive klogere på senere onsdag. Her fremstilles de tre sigtede i et grundlovsforhør klokken 13 ved Retten i Sønderborg, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce