Annonce
Aabenraa

Tre mænd skal blive bag tremmer i sag om voldtægt af teenager

Lørdag besluttede Vestre Landsret at stadfæste byrettens kendelser. Dermed skal de tre mænd blive bag tremmer, mens den fjerde fortsat kan bevæge sig frit rundt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Vestre Landsret har stadfæstet varetægtsfængsling af tre mænd - og løsladelse af en fjerde - i voldtægtssag.

Hverken forsvarere eller anklagemyndigheden har fået noget ud af at kære udfaldet af et grundlovsforhør, hvor i alt fire mænd blev fremstillet sigtet for at have voldtaget eller medvirket til voldtægt af en 17-årig pige.

Retten i Sønderborg valgte fredag at varetægtsfængsle tre af mændene i fire uger, mens en fjerde blev løsladt.

På stedet kærede de tre fængslede afgørelsen til landsretten, mens anklagemyndigheden kærede løsladelsen af den fjerde mand.

Men lørdag besluttede Vestre Landsret at stadfæste byrettens kendelser. Dermed skal de tre mænd blive bag tremmer, mens den fjerde fortsat kan bevæge sig frit rundt.

Mændene, der er i alderen 22 år til 29 år, er sigtet for voldtægt og medvirken til voldtægt af en 17-årig pige.

Voldtægten er ifølge sigtelsen sket i en bolig i Aabenraa 10. december.

De fire mænd blev anholdt på adressen i Aabenraa torsdag eftermiddag. Tre af dem er sigtet for voldtægt, mens den fjerde er sigtet for medvirken.

Det er ikke oplyst, om den løsladte er sigtet for voldtægt, eller om det er ham, der er sigtet for medvirken.

Grundlovsforhøret fredag foregik for lukkede døre, så det har ikke været muligt at få de nærmere omstændigheder ved voldtægten og de fire mænds forklaringer oplyst.

Alle fire nægter sig skyldige.

Den 17-årige pige er fra Kolding-området, har Syd- og Sønderjyllands Politi tidligere oplyst. Hun anmeldt voldtægten onsdag aften - altså cirka et døgn efter at den ifølge hendes forklaring fandt sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce