Annonce
Kolding

Tre mænd tiltalt for at stikke 25-årig flere gange med kniv og flygte: Risikerer flere års fængsel

Ifølge anklageskriftet skete angrebet her på Ågade. Det er ikke nærmere beskrevet, hvor på Ågade det skete. De tre tiltalte kørte angiveligt til Christiansfeld efter angrebet. Foto: Casper Vagner Christensen
Ud over legemsangreb er to af de tre mænd også tiltalt for at være i besiddelse af en kniv og en peberspray, mens en af dem også er tiltalt for besiddelse af narko.
Annonce

Kolding/Christiansfeld: Tre mænd i alderen 18 til 26 år skal på onsdag tage plads på anklagebænken tiltalt for legemsangreb, fordi politiet mistænker, at de tre står bag et knivstikkeri mod en 25-årig mand, som fandt sted på Ågade den 21. marts.

Det fremgår af anklageskriftet mod de tre mænd, der er henholdsvis 18, 23 og 26 år gamle. Ifølge anklageskriftet skulle det være den 18-årige og den 23-årige, der står bag knivstikkeriet. De skulle angiveligt have stukket offeret flere gange med kniv og blandt andet have ramt ham i venstre baglår, hvor han ifølge anklageskriftet endte med at få to store snitsår.

Derudover skulle de to unge mænd have forsøgt at tildele den 25-årige flere knivstik i ansigtet og i brystet. Ifølge anklageskriftet mislykkedes dette dog, da den 25-årige fik undveget angrebene.

Den 18-årige er desuden tiltalt for at være i besiddelse en kniv, peberspray, 3,2 gram kokain og 6,8 gram hash til eget forbrug. Også den 23-årige er tiltalt for at overtræde våbenloven ved at være i besiddelse af både en kniv og en peberspray.

Annonce

26-årig var chauffør

Den 26-årige er tidligere straffet for vold, og under episoden ventede han ifølge anklageskriftet på de to andre i en bil. Han skulle angiveligt fungere som mændenes chauffør. Alligevel er den 26-årige tiltalt for legemsangreb som de to andre mænd, da han ifølge anklageskriftet var klar over, hvad der skulle ske.

Politiet har tidligere oplyst, at de tre mænd efter knivstikkeriet tog til Christiansfeld, hvor de senere blev anholdt. Efter anholdelsen blev de tre fremstillet i grundlovsforhør, hvor de var sigtet for forsøg på manddrab. Dette fandt dommeren dog ikke, at der var beviser for, men mændene blev alligevel varetægtsfængslet.

Mændene er tiltalt efter paragraffen, der handler om groft og brutalt legemsangreb. Dette kan straffes med fængsel i op til seks år.

Straffeloven §245

De tre mænd er tiltalt efter straffelovens §245, der lyder som følger:

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Det forventes, at der falder dom over de tre mænd onsdag. Foto: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce