Annonce
Sønderborg

Tre nedslag om jura

Kjeld Christensen, 74-årig advokat fortsætter med at arbejde, fordi han elsker sit job. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Værste sag:

- Jeg var forsvarer for flere af de tiltalte i Tøndersagen. Det var måske den eneste gang, hvor jeg tænkte, at her ville jeg gerne have været fri for at være forsvarer. Det var nogle ynkelige klienter flere af dem.

- Men når jeg så skal forklare det overfor andre, så plejer jeg at sige: Hvis nu det var din bror, så skulle han jo også have et forsvar. Så må man gøre sig umage.

Tøndersagen er en af de største og mest omtalte sager om seksuelt misbrug af børn i nyere tid i Danmark. Faderen udlånte og udlejede sine to døtre til en række fremmede mænd, som begik seksuelle overgreb mod pigerne.

Annonce

Godt råd til unge kolleger

- Jeg vil sige, at for det første skal de have en vis råhed. Så skal de hele tiden holde sig for øje, at de har med mennesker at gøre. Mennesker, der er i en vanskelig situation. Det er meget vigtigt, at man ikke bare ser dem som et salær.

Annonce

Har du en i faget du beundrer?

- Ja, det har jeg faktisk. Jeg vil sige min gamle chef og statsadvokat Preben Alsøe i Sønderborg. Han førte retssager, så englene synger. Han var en formidabel afhører. Så vil jeg også nævne sagfører Bent Nielsen fra Århus, der også vejledte mig, der jeg skiftede over til at blive forsvarsadvokat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce