Annonce
Aabenraa

Tre nye elever på VUC Syd smittet med covid

For anden gang inden for en måned er elever på VUC Syd konstateret smittet med covid-19. Arkivfoto: Claus Thorsted
To elever i Sønderborg og en i Aabenraa er konstateret smittede. Deres nære kontakter i klasserne er sendt hjem.
Annonce

Sønderborg: VUC Syd fik onsdag melding om, at to elever var smittet med covid-19. Den ene er elev i Aabenraa, den anden i Sønderborg. Torsdag morgen kom så endnu en opringning fra en smittet elev i Sønderborg.

I Sønderborg drejer det sig om en hf-studerende og en elev, der tager 9.-10. klasse i det såkaldte AVU-forløb. I Aabenraa er der tale om elev, som ikke har deltaget i klasseundervisningen siden torsdag i sidste uge.

Alle elever og lærere er orienteret.

- Med hjælp fra myndighederne har vi vurderet, hvem de har været i nær kontakt med. Derfor har vi sendt yderligere tre elever hjem i dag, fortæller Bente Lyck-Damgaard, direktør for VUC Syd.

Både de elever, der er konstateret smittede, og de, der er sendt hjem på grund af nær kontakt, har fået at vide, at de skal gå i selvisolation. De må først vise sig på VUC, når de to gange er testet negative for covid 19.

Midt i august oplevede VUC Syd det første tilfælde af covid 19. Da valgte skolen at sende 57 ud af i alt 286 elever på VUC Syd i Sønderborg hjem.

- Vi gør, hvad myndighederne vurderer er sikkert at gøre, forklarer Bente Lyck-Damgaard, som blandt andet har hentet råd til håndteringen af smittetilfældene hos hygiejneenheden i Sønderborg Kommune.

VUC har endnu ikke oplevet smittetilfælde på sine lokationer i Tønder og Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce