Annonce
Esbjerg

Tre partier afviser byggeplan i Gl. Sædding

Den oprindelige oversigt over byggeriet på Strandvænget er reduceret, efter at sagen har været en tur igennem Plan & Miljøudvalget. Arkivtegning: Esbjerg Kommune

Hverken De Konservative, Borgerlisten eller Dansk Folkeparti vil godkende det reviderede projekt for Ungdomsbos byggeri på Strandvænget. Flertallet har dog godkendt.

Esbjerg Kommune: Sagen om det reviderede, kommende byggeri på Strandvænget i Gl. Sædding går ikke igennem Esbjerg Byråd uden sværdslag.

Senest har tre partier, da økonomiudvalget forleden skulle se på beslutningen fra Plan & Miljøudvalget om en beskåret version af Ungdomsbos planer for 90 boliger, meldt pas. De Konservative, Dansk Folkeparti og Borgerlisten har alle afvist at stemme for.

Kort fortalt har der været en del blæst om projektet fra protesterende borgere i Gl. Sædding, der ikke brød sig om blandt andet udsigten til tre etageejendomme i fire til seks etager på Strandvænget, det store indhug i det grønne område og øget trafik.

Det oprindelige projekt bestod som nævnt af 90 boliger, hvoraf de 50 boliger i den sydøstlige del af området var tænkt bygget som etageboliger fordelt på tre bygninger i fire-seks etager, mens 40 skulle etableres som tæt-lav bebyggelse. I høringsfasen fremkom massive protester - ikke færre end 173 bemærkninger, herunder fra Sædding-Fovrfeld Lokalråd. En række af bemærkningerne havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter. Et flertal af politikerne i Plan & Miljøudvalget besluttede at skære projektet lidt til i håb om, at borgerne accepterede et kompromis, og det blev gjort ved at beslutte, at de tre etage-punkthuse skaleres ned til maksimalt fire etager, ligesom der kun må opføres to og ikke tre blokke. Dansk Folkeparti ville ikke være med og krævede, at der kom et helt nyt projekt på bordet.

Annonce

Splittelsen

I økonomiudvalget stemte Venstre, Socialdemokratiet og SF for det reviderede projekt - med nu i alt 62 boliger fordelt med 30 som tæt-lav bebyggelse og 32 i to etageejendomme - helt i tråd med de tre partiers holdning på Plan & Miljøudvalgsmødet.

Dansk Folkeparti fik i økonomiudvalget opbakning fra De Konservative og Borgerlisten, og sagen skal behandles i byrådet i det nye år, men det giver stadig kun - i hvert fald foreløbig - fem mandater til modstanderne af byggeriet.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er formand for økonomiudvalget, siger:

- Flertallet har den opfattelse, at Plan & Miljøudvalget har forsøgt at imødekomme nogle af de væsentlige ting, som har været kritiseret fra borgernes side, ved at bringe højden ned og reducere tre tårne til to, så der stadig er noget af det grønne område tilbage. Det er korrekt, at området hidtil har fungeret som rekreativt område, men planmæssigt har det hele tiden været tiltænkt boliger, så man har hele tiden vidst, at der kunne komme bebyggelse, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce