Annonce
Indland

Tre personer fængslet for at indsmugle 17,5 kilo MDMA

Noel Celis/Ritzau Scanpix
To kinesere og en dansker er fredag blevet fængslet i fire uger for at smugle større mængder MDMA til landet.

Tre personer er fredag blevet fængslet for at have indsmuglet mindst 17,5 kilo MDMA. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Der er tale om en 25-årig kinesisk kvinde, en 68-årig kinesisk mand og en 71-årig dansk kvinde. De er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Fremstillingen fredag skete for lukkede døre.

Det er derfor uvist, hvilke beviser anklagemyndigheden har mod de pågældende, eller hvad de selv har forklaret om sagen i retten.

De nægter sig alle skyldige i sigtelserne mod dem.

Københavns Politi ønsker af hensyn til den videre efterforskning ikke at oplyse, hvilken relation der skulle være mellem de sigtede, eller om den større narkomængde skulle være indsmuglet samlet eller ad flere omgange.

MDMA er ecstasy. Stoffet kaldes også "Molly", "Emma", "Kix", "E", "Cloud 9" og "XTC".

Ifølge hjemmesiden netstof.dk hører MDMA til blandt de mest udbredte ulovlige stoffer, der findes. Det bliver ofte solgt i tabletform med symboler eller motiver på - eksempelvis med bogstavet "E" eller et dødningehoved.

De seneste år har der været flere sager, hvor især yngre personer er døde efter at have indtaget det syntetiske stof.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce