Annonce
Esbjerg

Tre mænd slynget ud af bil: En er kommet alvorligt til skade

Foto: Local Eyes
En mand er kommet alvorligt til skade, mens to andre har fået lettere skader i et solobiluheld mandag aften.

Ribe/Rødding: Tre mænd blev mandag aften slynget ud af en bil i forbindelse med et solouheld. En af passagererne er kommet alvorligt til skade.

Det oplyser Karsten Høy, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der har været et solofærdselsuheld, og vi ved endnu ikke, hvordan det er sket. De tre personer, som har siddet i bilen, skal alle en tur forbi sygehuset først, så vi har ingen vidner, vi har ingen, vi har kunnet afhøre endnu, siger han.

Ulykken skete på Obbekærvej/Ribevej, der ligger mellem Ribe og Rødding. Politiet modtog anmeldelsen klokken 19.27.

Vejen er spærret i forbindelse med politiets arbejde på stedet. Politiet kan kort før klokken 21 ikke sige, hvornår vejen ventes genåbnet, da der stadig pågår arbejde på stedet.

- Vi er fuldt beskæftiget ude på stedet endnu. Den sidste ambulance er først lige på vej afsted derfra nu. Og så skal vi have ryddet op, have en bilinspektør frem og målt op og lave sin undersøgelse derude, siger vagtchef Karsten Høy kort før klokken 21.

De pårørende er endnu ikke underrettet. Vagtchefen ønsker derfor ikke at oplyse, hvor gamle de tre mænd er.

Annonce
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce