Annonce
Fodbold

Tre point i de seneste seks kampe har sendt traditionsklub i knæ: HSV balancerer på randen af den totale fiasko

HSV tabte midt i sidste uge pokal-semifinalen til RB Leipzig, og det var såmænd slemt nok. Men 0-2 i Berlin var langt værre og kan blive langt mere kostbart for klubben. Foto: Kai Pfaffenbach/Scanpix
0-2 ude mod Union Berlin sendte HSV ned på den utaknemlige fjerdeplads i 2. Bundesliga. Træneren kritiseres for sin taktik, mens en af nøglespillerne har diskvalificeret sig selv.

2. Bundesliga: - Jetzt brennt der Baum, som de siger i Tyskland.

Lad os bare oversætte det med, at helvede er løs.

Og det er det i HSV.

Den oprykning til Bundesligaen, der indtil for seks kampe siden syntes så forholdsvis sikker, er nu pludselig i overhængende fare.

0-2 ude mod Union Berlin søndag sendte den nordtyske traditionsklub ned på den fjerdeplads, der ikke giver noget som helst andet end røde ører, store økonomiske lussinger og endnu en sæson blandt de næstbedste.

Da HSV 10. marts vandt 4-0 ude over St. Pauli, lå holdet nummer to og solide syv point foran fjerdepladsen – tre point i de næste seks kampe har vendt alt på hovedet.

Annonce

Restprogrammet

1. FC Köln 59 point

Fürth ude

Regensburg hjemme

Magdeburg ude

2. Paderborn 54 point

Bielefeld ude

HSV hjemme

Dresden ude

3. Union Berlin 53 point

Darmstadt ude

Magdeburg hjemme

Bochum ude

4. HSV 53 point

Ingolstadt hjemme

Paderborn ude

Magdeburg hjemme

Et hold uden angribere

Specielt to personer er inden for de seneste dage kommet i skudlinjen i HSV.

Helt naturligt er den ene træner Hannes Wolf. Sportschef Ralf Becker holdt efter nederlaget i Berlin ganske vist hånden over sin træner og rettede i stedet kritikken mod spillerne, men derfor er træneren stadig ikke gået fri.

Hamburger Morgenpost kritiserer således træneren voldsomt for, at han stillede op uden deciderede angribere i søndagens kamp. Avisen kalder det ”et fatalt signal”.

Hannes Wolf forsvarede sig søndag over for den tyske tv-station NDR med, at angriberne i de seneste mange kampe ikke havde præsteret.

- Ser vi bort fra 4-0-sejren over St. Pauli, har vi ikke vundet overbevisende, og vi har ikke scoret på vores chancer, selv om vi har spillet med deciderede angribere. Igen i dag havde vi chancerne, vi scorede bare ikke, sagde Hannes Wolf.

Det var der en vis sandhed i. Både Bakery Jatta og Aaron Hunt havde kæmpe chancer ved 0-0 i første halvleg, men de brændte, og da så forsvarsspilleren Gideon Jung indledte anden halvleg med at forære Union Berlin et mål, ramlede det hele.

Træner tvunget til handling

Det havde det allerede gjort dagen inden kampen for publikumsyndlingen Lewis Holtby. Han havde fået at vide, at han skulle starte på bænken mod Union Berlin, og derfor sagde han til træneren, at han slet ikke havde lyst til at tage med til Berlin. Hannes Wolf havde ingen anden udvej end at smide ham helt ud af truppen i resten af sæsonen. Selv om Holtby siden fortrød og undskyldte sin opførsel.

- Det var jo ikke sådan, at det kun var Lewis og jeg, der vidste det her, alle vidste det, og jeg havde ingen andre muligheder. Jeg mener, hvad skulle jeg gøre, hvis det skete en gang til med en anden spiller, og jeg havde benådet Lewis. Han gav mig ikke andre muligheder, klubben står og alt og alle i sådan en situation, sagde Hannes Wolf på en pressekonference mandag.

Tre svære kampe tilbage

HSV er dermed uden en af sine største profiler i de resterende tre kampe i sæsonen.

På papiret ser programmet til dels overkommeligt ud, og umiddelbart tyder meget på, at udekampen mod Paderborn i næstsidste spillerunde kan blive afgørende – Paderborn rykkede med 3-1 over Heidenheim søndag op på den saliggørende andenplads.

Men før og efter den kamp har HSV hjemmekampe mod Ingolstadt og Duisburg, og når man tager i betragtning, at HSV på det seneste har tabt til Darmstadt og Magdeburg og spillet afgjort mod Aue hjemme, kan det også sagt gå galt på Volkspark Stadion.

Intet er sikkert lige nu i HSV – kun at klubben balancerer på randen af den totale fiasko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce