Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

Tre sejre på stribe: SønderjyskE flyver videre

Alec Smit scorede seks mål på syv forsøg og hjalp SønderjyskE til sejr over Århus. Foto: Ole Nielsen.
Med sin tredje sejr på stribe ligger en billet til slutspillet igen for fødderne af SønderjyskE. Efter sejren på 26-25 mod Århus har holdet blot lukket 24, 22 og 25 mål ind i de seneste tre opgør.
Annonce

JV I AARHUS: August Wiger stod med bolden.

Foran ham stod en mur af SønderjyskE-spillere. Tiden var gået, og Århus-backen skulle forsøge at kaste et tremeterkast ind efter tid. I stedet for at hamre bolden af sted, forsøgte han at overliste Josip Cavar med list. Det mislykkedes. Cavar var vågen, og så vandt SønderjyskE nøglekampen ude mod Århus med 26-25.

kampen i tal

Århus-SønderjyskE 25-26 (9-14)

Stillinger undervejs: 0-3, 3-4, 4-8, 7-12, 18-21, 22-25, 24-25

Topscorer, Århus: Frederik Børm 6

Målscorere, SønderjyskE: Alec Smit 6, Oliver Eggert 4, Tobias Møller 4 (2), Thomas Mogensen 3, Marcus Dahlin 3, Jon Andersen 2, Morten Bjørnshauge 2, Noah Gaudin 1, Frederik Ladefoged 1

Udvisninger: Århus 1, SønderjyskE 3

SønderjyskE fik en ny drømmestart som i Skjern. Eller rettere, holdet gav sig selv en drømmestart, for det så ud som om, aftaler og oplæg blev overholdt fra første minut.

Jon Andersen, Oliver Eggert og Alec Smit gav sønderjyderne en føring på 3-0, inden Århus-træner Erik Veje Rasmussen tog en af de tidlige timeouts, han aldrig er bleg for. Fire minutter og 36 sekunder var der blot spillet, da han kaldte sine spillere til sig.

Efter fem minutter kom hjemmeholdets første scoring, da William Aar var over en ripost og tordnede bolden ind bag Josip Cavar samtidig med, at Frederik Ladefoged gav ham så hårdhændet en behandling, at SønderjyskE-stregen modtog en udvisning.

Den var helt i orden.

Århus angreb for en udligning, inden Thomas Mogensen med en jordstryger af en underhånd bragte SønderjyskE foran 5-3.

Århus havde fortsat overordentlig vanskeligt ved at komme til scoringer. Frederik Ladefoged og Morten Bjørnshauge blokerede det ene skud efter det andet. SønderjyskE-forsvaret er svært at bide skeer med for tiden, men hvem har egentlig også lyst til at bide i en ske?

Josip Cavar plukkede en 100 procent-redning ned fra hylden, da han forhindrede Lasse Nikolajsen i at score på en helt fri kontramulighed. Den svenske målmand viste nok en gang storform. Som i Skjern stod han første halvleg med en redningsprocent tæt på 50, og det var en væsentlig årsag til, at Århus havde scoret beskedne ni mål, da de to hold gik til pause.

Annonce

Skarp hollænder

Havde SønderjyskE-bagspillerne været skarpere i deres afslutninger, kunne det gæstende mandskab have ført endnu større end 14-9 efter en halv time. Første halvlegs sidste mål blev sat ind af Alec Smit, der scorede sit fjerde mål på lige så mange forsøg. Den hollandske fløj greb chancen, da Nikolai Vinther sad ude, og han ser lige nu ud til at have overtaget pladsen.

Efter pausen skulle Erik Veje igen blot se fem minutters håndbold, inden han tog timeout. Hans spillere blev ved med at løbe ind i favnen af de stærke SønderjyskE-forsvarere, og det var netop, hvad SønderjyskE ønskede.

SønderjyskE blev ved med at brænde for mange store chancer og lukrerede derfor ikke nok på den defensive præstation.

Århus skruede op for sit offensive tempo og løsnede flere skud. Og når muligheden bød sig, blev bolden vippet ind på stregen til den tidligere SønderjyskE-spiller, Frederik Børm, der var konsekvent i sine afslutninger.

Frustrationerne steg hos SønderjyskE, og da Alec Smit 12 minutter før tid begik straffekast og fik to minutters udvisning, hamrede cheftræner Jan Pytlick en næve ned i en stol.

Josip Cavar kom tilbage i målet efter en pause og reddede Mads Peter Lønborgs skud. I stedet gav Marcus Dahlin sit hold en ny føring på tre mål.

SønderjyskE spillede syv mod seks for at få gang i et nyt scorings-flow, og kampen stod på vippen. Med syv minutter tilbage ramte Frederik Børm Oliver Eggert og fik to minutters udvisning. Højreback Jesper Dahl hold hjemmeholdet inde i opgøret med nogle velplacerede drøn.

Annonce

Nervebetonet afslutning

Tobias Møller tabte en dårlig aflevering fra Dahlin ud over baglinjen, og Århus kom på minus én ved Lukas Jørgensen.

Dahlin scorede, men Jesper Dahl svarede straks igen.

Noah Gaudin blev dømt for skridt, men Århus smed bolden væk i kontra. Frederik Ladefoged, den store mand, var længe om at få sin krop ned at fange den på gulvet.

Oliver Eggert og Alec Smit brændte dobbeltforsøg til slut, og så var det, August Wiger fik den allersidste mulighed efter slutfløjt. Fordi SønderjyskE lærte af sin fejl fra kampen i Skanderborg, der blev tabt i sidste sekund.

Denne gang fik Ladefoged bremset sin modstander, Wiger kunne ikke overliste Cavar, og så vandt SønderjyskE 26-25.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce