Annonce
Sport

Tre sejre til KFUM på seks dage

HADERSLEV: Spillerne på Team Haderslev KFUM's 3. divisionshold har været spændt pænt hårdt for i den forløbne uge.

Tre kampe på seks dage er det blevet til, men hver gang har holdet trukket sig sejrrigt ud af opgørene.

Senest gik det ud over HC Odense. Her vandt KFUM med 25-22.

- Vi kom skidt fra start og var hurtigt bagud med 0-4, men gik aldrig i panik. Vi fik styr på forsvarsspillet, og det var grunden til, at vi igen fik os ædt ind på Odense. Spillerne leverede en god præstation, og de har stadig et potentiale, der ikke er helt udnyttet, konstaterede træner Thomas Brix.

I anden halvleg byttede de to hold mål i en periode, men da KFUM gik over til at spille syv mod seks i angrebet, blev sejren forholdsvist sikkert kørt hjem.

Med de to nye point på kontoen avancerede KFUM til andenpladsen i 3. division.

Næste kamp er på lørdag ude mod SønderjyskE

Team Haderslev KFUM - HC Odense 25-22 (13-10)

Håndbold, 3. division, mænd

Mål: Kasper Skov 6, Malthe Damgaard 5, Patrick Nottelmann 5, Toni Xhafa 4, Jonas Thielsen 2, Thomas Brix 2, Mikkel Krog 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];