Annonce
Esbjerg

Tre skarpe om supercykelstibroen

Teknik & Byggeudvalgsformand Anders Kronborg (S), hvordan forholder du dig til, at der ikke bliver adgang for handicappede til broen?

- Det, vi har søgt om penge til, er en supercykelstibro. Formålet med broen er primært, at der skal cykles på den. Vi har ikke de ekstra syv millioner kroner. Det her er det, der er råd til.

Hvordan vil man gøre broen til det vartegn, som den er ment til - uden der er råd til en arkitektkonkurrence?

- Vi har erfaringerne fra Landgangen, som vi netop nu er ved at opføre. Vi vil bruge nogle af de indtryk og udtryk. Men jeg ville lyve, hvis jeg ikke erkendte, at økonomien er presset. Men i stedet for at bruge 10 millioner kroner mere på et arkitektonisk mesterværk, vil jeg hellere bruge 10 millioner kroner på cykelstier til landdistrikterne.

Risikerer man ikke at ende med en skrabet løsning?

- Det bliver ikke et skrabet projekt som sådan, men vi ender ikke med en cykelstibro, der er så ekstravagant som i eksempelvis Odense. Det bliver lidt mere beskedent. Vi skal ikke klatte pengene væk, og vi har lavet et flot prospekt. 25 millioner kroner er stadig et meget flot beløb. Beregningerne har været for optimistiske i forhold til udfordringerne forbindelse med projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce