Annonce
Tønder

Tre skarpe til Anne Marie

Selvom den 51-årige kvinde ikke er meget for at smile på billeder, så er hun en kvinde, der har let til grin. Særligt når hun går ude i have, som hun bruger alt den sparsomme fritid på. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Hvorfor stiller du op til folketingsvalget?

- Vi skal vende udviklingen af islams indflydelse i samfundet. Det skal vi gøre nu. Det er der ingen, der har gjort indtil videre, så er der andre, der må gøre det. Jeg startede i politik på grund af den store indflydelse, som islam har fået i samfundet. Det vil jeg gøre noget ved.

Hvad er valgets vigtigste temaer?

- Det vigtigste for mig er at gøre noget ved den indvandring, som vi ser. Og så skal danskerne have mere frihed. Staten skal have mindre magt. Politikerne skal ikke detailstyre, hvordan jeg for eksempel behandler mine patienter. Jeg ved bedst selv, hvad de har brug for. De skal heller ikke bestemme, hvor min datter skal gå til tandlægen henne. Jeg kan også godt selv vurdere, hvor det bedst gøres henne. Så har jeg lidt svært ved at vælge om det tredje punkt skal være landbrug eller klimaet. Landbruget er vigtigt, men jeg må nok sige klimaet. Vi griber det helt forkert an. Det gør ingen forskel om danskerne spiser færre røde bøffer. Vi kan derimod gøre en forskel, hvis vi udvikler billig og effektiv energi, der skåner klimaet og sælger det til dem, der er de helt store klimasyndere - som Brasilien og Kina.

Hvad er dine mærkesager?

- Det er Nye Borgerliges tre ufravigelige krav: Fuldt asylstop. Udlændinge, der begår kriminalitet, skal udvises efter første dom, og så skal de kunne forsørge sig selv, hvis de skal bo i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce