Annonce
Aabenraa

Tre skoler nomineret til Årets Røgfri Ungdomsuddannelse

Chalotte Schultz Jensen kunne i august fortælle, at hun efter mange år som ryger nu var røgfri, og at det ikke mindst skyldtes, atSocial- og Sundhedsskolen i Aabenraa havde indførte røgfri skoletid gældende fra den første skoledag efter sommerferien. Arkivfoto: Claus Thorsted
Social- og Sundhedsskolen Syd, Nyborg Gymnasium og Middelfart Produktionsskole er alle nomineret til Årets Røgfri Ungdomsuddannelse i Region Syddanmark.
Annonce

Aabenraa: Flere og flere uddannelsesinstitutioner går med tanker om at kvitte smøgerne. Og selvom det endnu ikke er alle, der har taget det endelige skridt, er der nogle, der har valgt at gå forrest i kampen mod cigaretterne.

Tre af disse institutioner er Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa, Nyborg Gymnasium og Middelfart Produktionsskole, der nu er blevet nomineret til at vinde prisen Årets Røgfri Ungdomsuddannelse i Region Syddanmark.

Annonce

De tre kandidater

Social- og Sundhedsskolen Syd har en elevgruppe med mange rygere, men har alligevel indført røgfri skoletid. Ledelsen har inddraget skeptiske ansatte og elever og har etableret mange alternative, meningsfulde og understøttende aktiviteter.

Nyborg Gymnasium er en stor skole med mange forskellige uddannelsesretninger, og dermed har det også været en stor opgave at indføre røgfri skoletid. Men gymnasiet har ved at etablere en masse forskellige aktiviteter i frikvartererne givet rygerne et alternativ til rygepausen, og de er et forbillede for andre gymnasier.

Middelfart Produktionsskole har været røgfri længe. Skolen er en first mover og et bevis på, at man kan få indlejret den røgfri skoletid i kulturen.

Annonce

Dommerkomité

Bag prisen står Region Syddanmark. De nominerede er udpeget af en dommerkomité bestående af repræsentanter fra de syddanske kommuner, de syddanske ungdomsuddannelser, Kræftens Bekæmpelse, Danske Gymnasier, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og regionsrådet.

Vinderen af prisen vil blive udpeget senere på foråret.

Kræftens Bekæmpelse er partner i projektet og vil løbende bidrage med viden, materialer og inddragelse af for eksempel frivillige til arrangementer om rygestop på skolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce