Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) efterlyser en anden model for lokal corona-nedlukning, efter at institutioner i Kvaglund Sogn i denne uge har været tæt på at måtte lukke ned, Arkivfoto
Få corona-smittede familier kan være årsag til lukning af store uddannelsesinstitutioner, selv om ingen af de smittede personer har nogen tilknytning til skolerne. Derfor bør der findes en anden model for lokale nedlukninger, påpeger borgmester.

Esbjerg Kommune: Corona-smitte i tre familier har været tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium allerede fra tirsdag morgen - på trods af, at ingen af de smittede er tilknyttet den store uddannelsesinstitution.

Derfor må sundhedsmyndighederne og Christiansborg-politikerne tænke om igen og finde en anden model for lokale nedlukninger, siger Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V).

Baggrunden er, at der i kølvandet på den store genåbnings-aftale, der trådte i kraft i sidste uge, og som alle partier i Folketinget minus Nye Borgerlige gik sammen om, er vedtaget en ny model for lokale nedlukninger.

Annonce

Med den nye model, der skal holde smitten under kontrol, tvinges kommuner og sogne til at lukke institutioner, uddannelsessteder og fritidstilbud, når smitten overskrider en bestemt grænse.

Svært at forstå

På sogneplan træder nedlukningerne i kraft, når der de seneste syv dage har været mindst 400 smittede per 100.000 borgere samt hvis der er registreret mindst 20 smittetilfælde og en såkaldt positivprocent på mindst to.

- En uddannelsesinstitution kan dermed blive tvunget til at lukke, selv om der ikke er smitte på selve skolen. Eksempelvis er der 18 nye smittede i Kvaglund Sogn de seneste syv dage. Hvis vi var kommet op på 20 smittede, skulle Kvaglund Skole, Esbjerg Gymnasium, fritidstilbud med videre have været lukket ned fra tirsdag morgen, siger Jesper Frost Rasmussen og fortsætter:

- Men hovedparten af de 18 smittede de seneste syv dage kommer fra tre familier, som vi fredag og lørdag lykkedes med at komme i kontakt med og sikre, at de blev isoleret, efter at vi fredag igen fik en - midlertidig - adgang til personoplysninger på smittede. Det er svært at forstå, at smitten i tre familier, som vi er i dialog med og som er isolerede, er tæt på at medføre lukning af skole, gymnasium og så videre efter den nye nedlukningsmodel, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han foreslår derfor en ændring i nedlukningsmodellen for et sogn, så grænsen for nedlukning baseres på antal smittede husstande i stedet for antal smittede. Samtidig bør uddannelsesinstitutioner udgå af sognenedlukninger, da der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem aktiviteterne på en uddannelsesinstitution og smitten i et sogn, mener borgmesteren.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Budgetforlig i Esbjerg: Samlet byråd lander velfærdsbudget uden besparelser

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Sydjylland

Region Syddanmark politianmeldt igen: Risikerer stor bøde efter sløseri med tusindvis af personfølsomme oplysninger

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Podcast

Lyt: Høner brækker knogler -  Det er barskt!

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Esbjerg

Skleroseindsamlere slog ny rekord: Lokalafdelingen indsamlede næsten en kvart million kroner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Hal bliver spækket med 17 spritnye bilprojekter: - Jeg har mange sommerfugle i maven

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund For abonnenter

Per Langvad nåede ikke at høre klokkespillet i Grindsted Kirke: Døde efter blot tre ugers kræftsygdom

Annonce