Annonce
Tønder

Tre spadestik og en gravko tog hul på multibane

Entreprenør, Bo Kjeldkvist, formand for Tønder Handelsskoles Venner, Solveig Andersen, elevrådsformand, Martin Jakobsen, og direktør for Det Blå Gymnasium, Carsten U. Eriksen, tog tirsdag de første spadestik til handelsskolens kommende multibane. Banen har et samlet budget på 1,1 millioner kroner. Foto: Erik Andersen, Det Blå Gymnasium
Det Blå Gymnasium Tønder & Tønder Handelsskole tog tirsdag de første spadestik til en ny multibane, som placeres klos op ad handelsskolens bygninger. Efter planen skal banen stå færdig til august.

TØNDER: Tirsdag formiddag tog entreprenør Bo Kjeldkvist, formand for Tønder Handelsskoles Venner Solveig Andersen, elevrådsformand Martin Jakobsen, og direktør for Det Blå Gymnasium, Carsten U. Eriksen, de første spadestik til handelsskolens kommende multibane, der placeres klos op ad skolens bygninger. Banen kommer foruden en boldbane også til at have et crossfit-område og en beachvolley-bane som nabo.

Formand for Tønder Handelsskoles Venner, Solveig Andersen, er begejstret for det nye projekt.

- Vi er meget glade for, at det er blevet muligt at etablere denne bane ved skolen. Vi har arbejdet med projektet i et stykke tid, siger Solveig Andersen i en pressemeddelelse, hvor hun tilføjer, at multibanen uden for skolens åbningstid bliver åben ikke kun for skolens elever:

- Dermed er den ligeså meget tænkt til borgerne, som bor ude i området.

Annonce
Med etableringen af banen og området, bliver det muligt at bruge noget energi i frikvartererne.

Frank Hoffmann, næstformand i Tønder Handelsskoles Venner, om multibanen ved handelsskolen

Boldsport og crossfit

Carsten U. Eriksen oplyser, at multibanen bliver på 15 gange 32 meter, og at crossfit-områdets 200 kvadratmeter bliver indrettet med træningsredskaber, der tåler at stå udenfor året rundt.

Med sine 480 kvadratmeter bliver multibanen så stor, at det vil være muligt at spille boldspil som fodbold, håndbold, hockey og basketball på banen. Banen vil blive udstyret med lys, så brugerne af området kan benytte faciliteterne uden for skoletiden.

Næstformand for Tønder Handelsskoles Venner, Frank Hoffmann, ser frem til, at banen bliver en realitet.

- Vi synes, det er vigtigt, at skolens elever får muligheden for at være fysisk aktive. Med etableringen af banen og området bliver det muligt at bruge noget energi i frikvartererne, siger han i meddelelsen.

Fonde betaler

Byggeriet vil blive påbegyndt snarest, og det er meningen, at området skal stå færdigt til skolestart efter sommerferien.

Direktør Carsten U. Eriksen glæder sig til at komme i gang.

- Vi glæder os meget over, at området nu bliver en realitet, og at vi kan få nogle endnu bedre udefaciliteter til eleverne i pauserne og efter skoletid. Det er vigtigt for læringen, at man også har mulighed for at bevæge sig og brænde lidt energi af, siger skoledirektøren og tilføjer, at multibanen og hele området er budgetteret til 1,1 millioner kroner.

Etableringen af banen er blevet en realitet efter flere fonde har givet tilsagn om donationer til opførelsen af området ved Det Blå Gymnasium & Tønder Handelsskole.

Multibanen placeres bag ved handelsskolen over mod Richtsens Plejecenter. Banen bliver på 480 kvadratmeter og får også tilknyttet et crossfit-område med træningsredskaber. Skitse: Bo Kjelkvist
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce