Annonce
Tønder

Tre steder i Tønder Kommune: Nu kan de ældre og udsatte blive vaccineret i kommunen

Kresten Kristensen modtog som den første i Tønder Kommune en corona-vaccine på Richtsens Plejecenter den 8. januar 2021. Nu står næste vaccinegruppe på spring. Alle i denne gruppe, der ønsker vaccination, vaccineres med første stik i løbet af weekenden tre centrale steder i kommunen. Det sikrer en ny aftale mellem Region Syddanmark, de praktiserende læger og Tønder Kommune. Foto: Martin Franciere
En aftale om midlertidige vaccinationssteder i Tønder Kommune på plads mellem Region Syddanmark, de praktiserende læger og Tønder Kommune. Det betyder at der vaccineres i Tønder, Løgumkloster og Toftlund i løbet af weekenden.
Annonce

Tønder: En del medarbejdere i Tønder Kommune har mere end almindeligt travlt i disse dage.  De skal nemlig telefonisk kontakte omkring 450 borgere, der alle tilhører vaccinationsgruppe to, der består af personer på 65 år og derover, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.

Telefonsamtalen går ud på, at der skal aftales tid og transport i forbindelse med, at der skal gives vaccinationer. For nu er en aftale om tre midlertidige vaccinationssteder i Tønder Kommune nemlig faldet på plads, og personerne kan dermed spares for en længere køretur til enten Rødekro, Esbjerg eller Sønderborg.

- Jeg har ikke overblik over, hvor mange medarbejdere, vi har i gang. Men de har travlt, lyder det fra Jan Præstholm, der er direktør for Børn og Unge og Pleje og Omsorg i Tønder Kommune.

Aftalen om de midlertidige vaccinationssteder i Tønder Kommune er indgået mellem Region Syddanmark, de praktiserende læger og Tønder Kommune, og betyder, at personerne i målgruppen kan blive vaccineret i henholdsvis Tønder Sport & Fritidscenter, Klosterhallen i Løgumkloster og Toftlundhallerne - i stedet for at skulle booke tid og køre til enten Rødekro, Esbjerg eller Sønderborg.

- Det er rigtig godt, at der nu er fuld gang i at få vaccineret borgerne i Tønder Kommune. Og det er helt fantastisk, at vi nu også kan vaccinere størstedelen af anden bølge på lokale vaccinationssteder, udtaler borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Tre praktiserende læger foretager vaccinationerne, der finder sted fredag i Tønder, lørdag i Løgumkloster og søndag i Toftlund.

Annonce

Gratis transport

De omkring 450 borgere, der altså får deres første vaccinestik i weekenden, får tilbudt transport til og fra det midlertidige vaccinationssted, hvis der er behov for det. Og den service vil være gratis for borgerne.

- Det er blandt andet derfor, det er mest praktisk, at vi ringer dem op. Det er noget, der skal aftales individuelt, og så kan vi få aftalerne i hus med det samme, forklarer Jan Præstholm.

Annonce

Travl tid

Alle borgere i Tønder Kommune, der er i vaccinegruppe to, og som ønsker vaccination, vil have fået første stik af de i alt to, der kræves, på søndag. Så det er en hurtig og intens proces. Men om vaccinationerne foregår hurtigere end den oprindelige plan, har Jan Præstholm ikke umiddelbart nogen fornemmelse af.

- Det er svært at sige. Jeg vil sige, at det i hvert fald ville være svært at kapere, hvis det gik hurtigere.


Jeg vil sige, at det i hvert fald ville være svært at kapere, hvis det gik hurtigere.

Jan Præstholm


Der er endnu ikke taget nogen beslutning om, hvordan og hvornår vaccination af personer i vaccinegruppe tre - personer over 85 år, går i gang, og på hvilken måde, det kommer til at foregå.

- Det er der ikke taget nogen beslutning om endnu. Lige nu fokuserer vi på weekenden og på at få vaccineret dem i gruppe to, siger Jan Præstholm.

Nu er der for alvor gang i vaccinationerne i Tønder Kommune. Arkivfoto: Tønder Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tyve stak af med skilt i Sæd

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce