Annonce
Vejen

Tre sydjyske landboforeninger besøgte Landbrug & Fødevares kontor i Bruxelles

Familielandbruget foran Parlamentet i Bruxelles. Privatfoto
Annonce

Vejen: I den forgangne uge har repræsentanter for tre sydjyske landboforeninger besøgt Landbrug & Fødevares kontor i Bruxelles. Her har man bl.a. haft møder med den europæiske landbrugsorganisation Copa Cogeca, MEP’er Asger Christensen (V) og National Farmers Unions Bruxelles-kontor. Familielandbruget har mødtes med Karen Melchior (Radikale Venstre), Niels Fuglsang (S) og Asger Christensen (V). Derudover besøgt Den danske Ambassade i Bruxelles.

- Vi er taget til Bruxelles for at blive klogere på EU, der jo for os landmænd har stor indvirkning på vores dagligdag. Faktisk kommer 80 pct. af den lovgivning, vi i landbruget reguleres efter, fra EU. Derfor har vi også taget en håndfuld budskaber med herned. Situationen med afrikansk svinepest er så usikker lige nu, og derfor mener vi i Jysk Landbrug, at det bør forbydes at tage skudte vildsvin med hjem fra de ramte områder, siger formand for Jysk Landbrug H.C. Gæmelke, i en pressemeddelelse.

- Vi vil også gerne høre, hvordan de vil finde plads til mere natur, når de tøver med at støtte op om bruttoarealmodellen. Det hænger ikke sammen, at EU beslutter, at vi skal have mere natur, samtidig med at de frygter, at en bruttoarealmodel vil efterlade udyrkede landbrugsarealer, siger Henrik Bertelsen, formand for Familielandbruget Sydvest.

Jysk Landbrug på Landbrug & Fødevarers kontor i Bruxelles med direktør Annette Toft, der fortæller. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce