Annonce
Kolding

Tre sydjyske virksomheder tæt på Akademikerpris

Vinder af Akademikerprisen 2018 var Retap fra Agerskov. Pressebillede
Onsdag 4. september afgøres, hvilken virksomhed der skal repræsentere det sydlige Danmark i den landsdækkende konkurrence Akademikerprisen 2019.

Kolding: Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en virksomhed, der bryder med normer og vanetænkning og bruger akademisk arbejdskraft til at skabe fremtidens vækst.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de job- og vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet for de nominerede virksomheder i det sydlige Danmark er nu snævret ind til tre virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2019:

De tre virksomheder er Ledon fra Gram/Kolding, Jers fra Ringe og AB Electric i Kolding.

Ledon producerer legeredskaber. I 2017 flyttede Ledon en del af virksomheden til Kolding samtidig med at de ansatte Søren, der er designchef og uddannet cand. mag. Akademikernes ankomst har betydet vækst og styrket samspillet mellem de forskellige faggrupper.

Jeros har 55 års erfaring inden for udvikling, produktion og salg af pladerensere, opvaskemaskiner og kassevaskere. For nogle år siden ansatte Jeros Brian, som er uddannet HA. almen og cand. it. Gennem årene hos Jeros har Brian været med til at optimere deres processer, sætte ting i system og sikre, at virksomheden kan omstille sig, når det kræves.

AB Electric blev grundlagt i 1980 og er beliggende i Kolding. Virksomheden har specialiseret deres kompetencer inden for installation, automation og energiteknik. I 2018 ansatte de Henriette, der er uddannet cand.merc. HRM, og hun har gjort en afgørende forskel i forhold til HR-processer og forandringsledelse.

De nominerede er udpeget af Akademikernes A-kasses regionale Advisory Boards. Virksomhederne skal opfylde kriterier om åbning af nye jobmarkeder for akademikere, vækst og innovation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Haderslev

Klosterkirkegården mister toppen

Annonce