Annonce
Kolding

Tre sydjyske virksomheder tæt på Akademikerpris

Vinder af Akademikerprisen 2018 var Retap fra Agerskov. Pressebillede
Onsdag 4. september afgøres, hvilken virksomhed der skal repræsentere det sydlige Danmark i den landsdækkende konkurrence Akademikerprisen 2019.
Annonce

Kolding: Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en virksomhed, der bryder med normer og vanetænkning og bruger akademisk arbejdskraft til at skabe fremtidens vækst.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de job- og vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet for de nominerede virksomheder i det sydlige Danmark er nu snævret ind til tre virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2019:

De tre virksomheder er Ledon fra Gram/Kolding, Jers fra Ringe og AB Electric i Kolding.

Ledon producerer legeredskaber. I 2017 flyttede Ledon en del af virksomheden til Kolding samtidig med at de ansatte Søren, der er designchef og uddannet cand. mag. Akademikernes ankomst har betydet vækst og styrket samspillet mellem de forskellige faggrupper.

Jeros har 55 års erfaring inden for udvikling, produktion og salg af pladerensere, opvaskemaskiner og kassevaskere. For nogle år siden ansatte Jeros Brian, som er uddannet HA. almen og cand. it. Gennem årene hos Jeros har Brian været med til at optimere deres processer, sætte ting i system og sikre, at virksomheden kan omstille sig, når det kræves.

AB Electric blev grundlagt i 1980 og er beliggende i Kolding. Virksomheden har specialiseret deres kompetencer inden for installation, automation og energiteknik. I 2018 ansatte de Henriette, der er uddannet cand.merc. HRM, og hun har gjort en afgørende forskel i forhold til HR-processer og forandringsledelse.

De nominerede er udpeget af Akademikernes A-kasses regionale Advisory Boards. Virksomhederne skal opfylde kriterier om åbning af nye jobmarkeder for akademikere, vækst og innovation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Esbjerg

Kim Larsen hyldes på Tobakken

Esbjerg

Redderne fra Ribe er fundet: Familien til tysk turist siger tak efter hjælp ved voldsomt hjertestop

Annonce