Annonce
Tønder

Tre temadage på Toftlund Distriktsskole skal give flere bud på fremtiden

TOFTLUND: I uge 37 skal eleverne på Toftlund Distriktsskole deltage i tre temadage om Toftlunds fremtid. Temadagene er en del af den store udviklingsplan for Toftlund, som er i fuld gang, og hvis overordnede formål er at skabe udvikling og vækst i byen.

Eleverne vil i temadagene blive fordelt på cirka 20 forskellige værksteder på tværs af klassetrinene. I værkstederne skal de så ud og arbejde kreativt med forskellige emner.

- Jeg glæder mig meget til at se, hvad vores elever vil gøre sig af tanker om byens fremtid. Børn har jo en evne til kun at tænke på, hvad de synes er spændende, i stedet for at tænke i problemstillinger, som vi voksne nok ofte er slemme til at gøre. Men nu giver vi børnene et kreativt frirum, og så kan de vise alle vi voksne, hvad de gør sig af tanker om Toftlund, fortæller distriktsskoleleder Pernille Paaby, i en pressemeddelelse.

Hvis man vil se elevernes arbejde, skal man sætte kryds i kalenderen fredag den 13. september klokken 13.45 på Toftlund Distriktsskole, hvor Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, også allerede har givet tilsagn om at komme og være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce