Annonce
Varde

Tre ud af fire er væk: Vardefolkene er næsten ude af nyt turismesamarbejde

Efter 13 år som turistchef i Varde Kommune holdt Colin Seymour i tre måneder i det nye turismesamarbejde, Destination Vesterhavet. Nu er han fratrådt. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Den tidligere turistchef i Varde Kommune, Colin Seymour, er efter gensidig aftale fratrådt det nye turistsamarbejde mellem Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, Destination Vesterhavet. Direktør i ProVarde Finn Erik Kristiansen kalder det et stort tab for turismen i Varde Kommune.

Varde: Siden onsdag i sidste uge har de fire medarbejdere, der rykkede med til det nye destinationssamarbejde i Hvide Sande fra ProVarde, været reduceret til én.

To har ifølge direktør for Destination Vesterhavet, Liv Thøger-Aldahl, selv sagt op - og senest er turistchef i Varde Kommune gennem 13 år, Colin Seymour, fratrådt efter gensidig aftale.

Èn ud af fire er tilbage, men det bør ifølge Liv Thøger-Aldahl ikke give bekymring:

- At hænge sig i, hvor medarbejderne kommer fra, er gammel historik. Vi har fokus på at løfte opgaven og at arbejde fremadrettet, siger hun.

Annonce

Hvis jeg kan sige noget, så er det, at jeg synes altid, det er svært som chef at sige farvel til en medarbejder. Men det er også en leders ret og pligt at føre organisationen hen til de mål, der er sat.

Direktør for Destination Vesterhavet, Liv Thøger-Aldahl

En leders pligt at nå de fastsatte mål

Men har I ikke tænkt, at det kan give bøvl, at der kun er én tilbage fra Varde til at lægge den fremtidige strategi?

- Jo, og derfor har vi også tænkt at gøre meget for at dele sol og vind lige, og det har ikke noget at gøre med, hvor folk kommer fra. Jeg synes, det vigtigste er, at vi varetager alle aktørers interesser, store som små. Lige nu arbejder vi målrettet på at få den indenlandske turisme herover, siger Liv Thøger-Aldahl.

Men hvorfor er der lavet en gensidig fratrædelse med Colin Seymour?

- Det kan jeg ikke gå ind i. Det er personalejura. Det vil ikke være lovligt for mig.

- Hvis jeg kan sige noget, så er det, at jeg synes altid, det er svært som chef at sige farvel til en medarbejder. Men det er også en leders ret og pligt at føre organisationen hen til de mål, der er sat, siger Liv Thøger-Aldahl.

Varde-direktør beklager

Colin Seymour selv ønsker heller ikke at kommentere på sin fratrædelse. "Det kan jeg desværre ikke, da der er indgået en tavshedsklausul i forbindelse med fratrædelsesaftalen," skriver han i en sms.

Til gengæld vil Colin Seymours tidligere chef, direktør for ProVarde Finn Erik Kristiansen, gerne give udtryk for sin beklagelse over fratrædelsen.

- Jeg synes, det er et tab for turismen i Varde Kommune, siger Finn Erik Kristiansen.

- Jeg kan kun beklage det, og jeg er ked af det. Colin har haft fantastisk stor betydning for turismen.

- Via sin indsats for gastronomien har han tilført vores turisme noget kvalitet, og så har han været fænomenal til at arrangere presseture, der hver gang har haft en tydelig effekt - og han har evnet at samle aktørerne i fælles markedsføringstiltag.

Liv Thøger-Aldahl flyttede til Vestjylland fra København i forbindelse med jobbet som ny direktør for Destination Vesterhavet. Nu har hun én medarbejder fra det gamle turist-arbejde i Varde Kommune tilbage på kontoret i Hvide Sande. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce