Annonce
Aabenraa

Tre ud af fire ledere har sagt op på specialskole

Der er fuld gang i byggeriet og ombygningen til Fjordskolen i Kruså. Skolens ledelse gennemgår også en større "ombygning". Arkivfoto: Claus Thorsted

Endnu en leder har sagt op på Fjordskolen. Man splitter skolen ad, mener formand. Skolen skal have ro, mener borgmester, der ikke vil gribe ind.

Annonce

Aabenraa: Først sagde Fjordskolens viceskoleleder, Kenn Johnsen, op, dernæst vinkede skoleleder Ditte Fjord-Larsen farvel, og nu har en afdelingsleder, Bo Geisler Jørgensen, også skrevet sin opsigelse. De to førstnævnte angav samarbejdet med skolechef Lars Borst Hansen og hans forvaltning som årsagen, men det gælder ikke for Bo Geisler Jørgensen, der har været afdelingsleder for skolens største afdeling, afdeling A.

- Det har intet med Fjordskolen eller forvaltningen at gøre. Det var bare det rette tidspunkt, når der nu var så stor udskiftning. Jeg ved ikke, hvad jeg vil nu, men jeg tager en tænkepause, siger Bo Geisler Jørgensen.

Alligevel efterlader det Fjordskolen i en situation, hvor tre ud af fire ledere har sagt op, og den fjerde, en afdelingsleder, er på vej tilbage efter en sygemelding.

- Jeg synes, Aabenraa Kommune burde tage det noget mere alvorligt, end man giver udtryk for over for jeres avis (jv.dk, 29. juni, red.), siger Mette Larsen, der er formand for skolens bestyrelse, og hun forventer en politisk reaktion.

Lars (Borst Hansen, skolechef, red.) udfører sin ledelsesopgave, og det gør han godt efter min opfattelse. Derfor har jeg for øjeblikket ingen grund til at træde ind.

Thomas Andresen (V), borgmester.
Annonce

Formand: - Skolen splittes ad

- Både Ditte og Kenn har gjort tydeligt, at det er på grund af samarbejdsvanskeligheder, så det virker lidt søgt at sætte den samme forvaltning til at løse en situation, som den tydeligvis ikke har haft vilje til indtil nu, mener Mette Larsen, som ikke er tryg ved, at medarbejderne er på usikker grund, når det gælder den fremtidige ledelse.

- Det er selvfølgelig dybt bekymrende for den her skole. Hvor er det trist, man siger, at man vil samle skolen, når man er ved at splitte den fuldstændigt ad, tilføjer Mette Larsen, som kan fortælle, at en erfaren lærer i fredags også opsagde sin stilling:

- Det var netop på grund af børnesynet i Aabenraa Kommune.

At det meste af den nuværende ledelse er væk inden flytningen til Kruså, får ikke borgmester Thomas Andresen (V) til at gribe ind. Han peger på, at skolechef Lars Borst Hansen kan bidrage med at udføre ledelse på skolen.

- Det er beklageligt, når en ledelse vælger at fratræde på den måde, men omvendt er der en meget stor personalegennemstrømning, selvom Fjordskolen ikke skiller sig ud på det punkt, siger Thomas Andresen, der har fået undersøgt sagen, efter at JydskeVestkysten skrev om en mulig personaleflugt i sidste uge.

Annonce

Borgmester: - Skolen skal have ro

Anledningen var, at skolens formand og en lærer - og flere andre kilder - berettede om en trykket stemning og overvejelser hos skolens lærere og pædagoger om at søge væk. Siden har en afdelingsleder og en lærer så sagt op. Ifølge statistikken oplever Fjordskolen en udskiftning i personalet på 13 procent, mens tallet i kommunen som helhed er 20 procent.

- Der er færre på Fjordskolen, som søger nyt job, end der er generelt, understreger Thomas Andresen.

Samarbejdet skole og forvaltning imellem vil borgmesteren ikke sige noget om, men han mener, at "alle parter må finde hinanden".

- Her tænker jeg ikke mindst på forældrene i bestyrelsen. De udmeldinger, som kommer, er ikke fremmende for et konstruktivt, fremadrettet samarbejde. Vi skal give skolen ro til at finde sig selv i den nye situation, som den vil være i, når flytningen er en realitet, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce