Annonce
Kolding

Tre udenlandske lastbilchauffører fik bøde for ulovlig parkering ved rasteplads

Tre slovenske lastbilchauffører endte tirsdag med en bøde for ulovligt at have holdt ved tilkørselsrampen til Skærup rasteplads mellem Vejle og Kolding. Foto: Presse-fotos.dk
Tre slovenske lastbilchauffører fik hver en bøde på adskillige tusind kroner for at have holdt ulovligt ved tilkørselsrampen til Skærup Rasteplads mellem Vejle og Kolding.

Kolding: Tre slovenske lastbilchauffører blev tirsdag morgen mødt med en bøde på 3000 kroner hver for at have holdt ulovligt ved tilkørselsrampen til Skærup Rasteplads mellem Kolding og Vejle.

Det var Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi, der tidligt tirsdag rykkede ud til en såkaldt "rampekontrol" på rastepladsen.

Kontroltypen har jævnligt været udført siden 2018, hvor nye regler, der eksempelvis foreskriver, at man kun må parkere i afmærkede båse og i en periode på 25 timer på de statslige rastepladser, trådte i kraft.

Annonce

Årsagen var, at man havde oplevet overfyldte rastepladser langs motorvejen, der særligt fik besøg af udenlandske chauffører.

Længere mellem bøder nu

Siden har det været politiets opgave at kontrollere tilkørselsramperne ved rastepladserne, og Ifølge Jesper Engelund, leder af hunde- og færdselsafdelingen hos Sydøstjyllands Politi, lagde man også fra land med "rigtig mange bøder af den her slags", som de tre slovenere altså fik tirsdag.

Her har rastepladsen ved Skærup gennem tiden været et af de værste steder.

Siden er hyppigheden aftaget en smule, lader Jesper Engelund forstå uden at nævne konkrete tal. Han kan dog fortælle, at hvor tirsdagens aktion var den niende rasteplads-aktion siden 4. januar 2022 - altså cirka én om dagen - så var det var den første, der endte med bøder.

- Så der er stadig nogen, der forvilder sig ind og tror, de kan holde der (på tilkørselsrampen, red.). Det er lidt mere udbredt syd for grænsen. Men det må man altså ikke, så vi udfører kontrol, siger Jesper Engelund

Og modsat danske lastbilchauffører, der i en lignende sag ville få bøden i e-boks, så skulle de tre slovenere grave deres portemonnæer frem fra lommen og betale bøderne, før de måtte køre videre.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Vejen

Dyrene kommer snart tilbage: Vejen Anlægs Venner er nu en realitet

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce