Annonce
Sport

Tre uger i Ribe-Esbjerg: Jan Paulsen overrasket over spillernes mentale tilstand

Jan Paulsen glæder sig til gensynet med Mors-Thy, som han for halvandet år siden stod i spidsen for. Foto: Martin Ravn

Jan Paulsen har nu været træner i Ribe-Esbjerg i tre uger. Det har været tre travle uger, hvor han særligt har været overrasket over spillernes mentale forfatning. Mandag venter Mors-Thy, som Paulsen to gange fik fra bunden af ligaen til succes i slutspillet. Og det, forventer han, bliver lidt specielt.

Optakt: Jan Paulsen blev for tre uger siden ansat som Lars Walthers "med-cheftræner" i Ribe-Esbjerg i et forsøg på at få tilskyndet den proces, der omhandlede tabelkravleri.

Ribe-Esbjerg havde på det tidspunkt skuffende fire point efter ni kampe med kollektive nedture og svingende præstationer.

- Det er klart, at det hold, jeg kom ind til for tre uger siden, var i en forfatning, som ikke var særlig god. Jeg blev overrasket over, at den mentale tilstand ikke har været særlig god på et hold med så mange gode spillere. Det har overrasket mig lidt, at de har hængt så meget i bremsen, fortæller Jan Paulsen, der derfor ser det som sin fornemmeste opgave at få ændret på dette:

- Min største opgave er at bringe noget ny energi, noget motivation, glæde, leg ind samt at møde spillerne der, hvor de er og stille få løftet hagen opad. Det, synes jeg, de har taget godt imod.

Annonce

Optakt

Håndbold, herreligaen

Mandag kl. 19.30: Ribe-Esbjerg - Mors-Thy

Spilles i: Blue Water Dokken

Vises på: TV2 Sport

JV tipper: 27-25

Lidt lækkert til øjet

Ansvarsfordelingen på banen mellem ham og holdets anden cheftræner, Lars Walther, er klar. Walther har ansvaret for den defensive del, mens Paulsen står for kontrafasen og det øvrige angrebsspil.

- På kontra- og angrebsdelen har jeg sat mit præg. Det vigtigste er, at jeg ser forbedringer. Jeg kan se, at der sker en udvikling. Den er der, men med små skridt, mener Jan Paulsen.

Jeg lagde mærke til, at der mod Skjern blev prøvet kræfter med lidt vip. Er det dit værk?

- Ja, jeg kan godt lide den del af spillet. Jeg synes, det er en ingrediens og værktøj, som er supergodt. En ting er, at det ser godt ud, at der er lidt for øjet og lidt for publikum, men det er også fedt at lave sådan nogle mål, som kan demotivere modstanderne. Det er noget, vi kommer til at bruge noget mere, fortæller sønderjyden.

Det var ikke kun øjenguf, der blev leveret i Skjern, hvor Ribe-Esbjerg efter en 13 minutter lang scoringspause fik sat en firemålsføring over styr og som konsekvens deraf kunne indkassere et nederlag til de danske mestre.

- Vi har arbejdet med vores afslutninger i de efterfølgende træninger. Forsvarsdelen stod rigtig fint mod Skjern, men vi tilkæmper os fine chancer, og vi møder også et godt hold i Skjern, der specielt i anden halvleg kommer godt med og får vind i sejlene. Vi tilspiller os egentlig mange gode chancer, vi får dem bare ikke puttet i kassen, så vi skal investere noget mere i vores afslutninger, fortæller Jan Paulsen.

Hårdhed og kynisme

Næste udfordring for vestjyderne bliver Mors-Thy, der mandag gæster Blue Water Dokken.

Og i den nordvestlige del af Jylland kender man udmærket Ribe-Esbjergs nyeste træner. I seks år stod Jan Paulsen i spidsen for Mors-Thy, der under hans styre blev forvandlet fra et nedrykningstruet hold til en DM-finalebejler, da holdet i 2013 spillede sig i en DM-semifinale.

Mandag står Jan Paulsen for første gang over for Mors-Thy, efter deres veje skiltes sidste år. Og han kan da heller ikke helt afvise, at det bliver specielt, men det skulle også gerne blive en positiv og pointudløsende oplevelse.

Men hvordan slår man egentlig Mors-Thy?

- Det gør vi ved at bringe en forsvarsindsats med vilje, hårdhed og kynisme ind i kampen, som vi gjorde det mod Skjern, siger Jan Paulsen og tilføjer:

- For hver gang, vi træner og spiller, bliver vi mere sikre på hinanden. Jeg håber selvfølgelig på, at vi tager endnu et skridt til noget mere tryghed og sikkerhed i vores angrebsspil, så vi også får puttet bolden i kassen. Jeg håber også, at vi bliver mere sikre i de faser af spillet, der omhandler syv mod seks, overtal og undertal. Det er noget af det, jeg håber, vi kommer til at vise i morgen (mandag red.).

Ribe-Esbjerg kan med en sejr over Mors-Thy rykke et skridt nærmere den ottendeplads, der giver adgang til slutspillet, hvor Århus i øjeblikket huserer med fem point flere end vestjyderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce