Annonce
Sport

Tre uger i Ribe-Esbjerg: Jan Paulsen overrasket over spillernes mentale tilstand

Jan Paulsen glæder sig til gensynet med Mors-Thy, som han for halvandet år siden stod i spidsen for. Foto: Martin Ravn

Jan Paulsen har nu været træner i Ribe-Esbjerg i tre uger. Det har været tre travle uger, hvor han særligt har været overrasket over spillernes mentale forfatning. Mandag venter Mors-Thy, som Paulsen to gange fik fra bunden af ligaen til succes i slutspillet. Og det, forventer han, bliver lidt specielt.

Optakt: Jan Paulsen blev for tre uger siden ansat som Lars Walthers "med-cheftræner" i Ribe-Esbjerg i et forsøg på at få tilskyndet den proces, der omhandlede tabelkravleri.

Ribe-Esbjerg havde på det tidspunkt skuffende fire point efter ni kampe med kollektive nedture og svingende præstationer.

- Det er klart, at det hold, jeg kom ind til for tre uger siden, var i en forfatning, som ikke var særlig god. Jeg blev overrasket over, at den mentale tilstand ikke har været særlig god på et hold med så mange gode spillere. Det har overrasket mig lidt, at de har hængt så meget i bremsen, fortæller Jan Paulsen, der derfor ser det som sin fornemmeste opgave at få ændret på dette:

- Min største opgave er at bringe noget ny energi, noget motivation, glæde, leg ind samt at møde spillerne der, hvor de er og stille få løftet hagen opad. Det, synes jeg, de har taget godt imod.

Annonce

Optakt

Håndbold, herreligaen

Mandag kl. 19.30: Ribe-Esbjerg - Mors-Thy

Spilles i: Blue Water Dokken

Vises på: TV2 Sport

JV tipper: 27-25

Lidt lækkert til øjet

Ansvarsfordelingen på banen mellem ham og holdets anden cheftræner, Lars Walther, er klar. Walther har ansvaret for den defensive del, mens Paulsen står for kontrafasen og det øvrige angrebsspil.

- På kontra- og angrebsdelen har jeg sat mit præg. Det vigtigste er, at jeg ser forbedringer. Jeg kan se, at der sker en udvikling. Den er der, men med små skridt, mener Jan Paulsen.

Jeg lagde mærke til, at der mod Skjern blev prøvet kræfter med lidt vip. Er det dit værk?

- Ja, jeg kan godt lide den del af spillet. Jeg synes, det er en ingrediens og værktøj, som er supergodt. En ting er, at det ser godt ud, at der er lidt for øjet og lidt for publikum, men det er også fedt at lave sådan nogle mål, som kan demotivere modstanderne. Det er noget, vi kommer til at bruge noget mere, fortæller sønderjyden.

Det var ikke kun øjenguf, der blev leveret i Skjern, hvor Ribe-Esbjerg efter en 13 minutter lang scoringspause fik sat en firemålsføring over styr og som konsekvens deraf kunne indkassere et nederlag til de danske mestre.

- Vi har arbejdet med vores afslutninger i de efterfølgende træninger. Forsvarsdelen stod rigtig fint mod Skjern, men vi tilkæmper os fine chancer, og vi møder også et godt hold i Skjern, der specielt i anden halvleg kommer godt med og får vind i sejlene. Vi tilspiller os egentlig mange gode chancer, vi får dem bare ikke puttet i kassen, så vi skal investere noget mere i vores afslutninger, fortæller Jan Paulsen.

Hårdhed og kynisme

Næste udfordring for vestjyderne bliver Mors-Thy, der mandag gæster Blue Water Dokken.

Og i den nordvestlige del af Jylland kender man udmærket Ribe-Esbjergs nyeste træner. I seks år stod Jan Paulsen i spidsen for Mors-Thy, der under hans styre blev forvandlet fra et nedrykningstruet hold til en DM-finalebejler, da holdet i 2013 spillede sig i en DM-semifinale.

Mandag står Jan Paulsen for første gang over for Mors-Thy, efter deres veje skiltes sidste år. Og han kan da heller ikke helt afvise, at det bliver specielt, men det skulle også gerne blive en positiv og pointudløsende oplevelse.

Men hvordan slår man egentlig Mors-Thy?

- Det gør vi ved at bringe en forsvarsindsats med vilje, hårdhed og kynisme ind i kampen, som vi gjorde det mod Skjern, siger Jan Paulsen og tilføjer:

- For hver gang, vi træner og spiller, bliver vi mere sikre på hinanden. Jeg håber selvfølgelig på, at vi tager endnu et skridt til noget mere tryghed og sikkerhed i vores angrebsspil, så vi også får puttet bolden i kassen. Jeg håber også, at vi bliver mere sikre i de faser af spillet, der omhandler syv mod seks, overtal og undertal. Det er noget af det, jeg håber, vi kommer til at vise i morgen (mandag red.).

Ribe-Esbjerg kan med en sejr over Mors-Thy rykke et skridt nærmere den ottendeplads, der giver adgang til slutspillet, hvor Århus i øjeblikket huserer med fem point flere end vestjyderne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce