Annonce
Danmark

Tre unikke hammondudgivelser ifølge Palle Hjorth

Deep Purple

1: Deep Purple - "Shades of Deep Purple" (1968)

- Den mægtige Jon Lord var min første store orgelhelt. Jeg faldt ned af orgelbænken, da jeg første gang hørte dette album med Deep Purple. Stadig langt til "Smoke on the Water" samt heavyrock og en langt mere bluesy og jazzet feeling. Jon Lord varierer orgellyden i et væk på et album med mange kopisange. Bl.a. en legendarisk version af The Beatles' "Help" med en eventyrlig orgelsolo.

2: Jimmy Smith - "At the Organ" (Vol.2) (1956)

- Når man siger hammondorgel, siger man også Jimmy Smith. Han har om nogen været stilskabende og toneangivende inden for jazzorgel-musik. Jeg synes personligt, at Jimmy Smith hurtig blev kedelig, om end hans lyd var fantastisk. Dette utrolige mesterværk fra starten af Jimmy Smiths karriere skal dog fremhæves. Her står han på skuldrene af avantgarden og beboppen og kommer på nummeret "The Duel" rundt i alle afkroge af sit Hammond B3. Det er ganske enkelt pensum for organister og har tydeligt været en stor inspiration for bl.a. Jon Lord samt alle de andre store rockorganister.

3: Billy Preston - "Wildest Organ in Town" (1966)

- Billy Preston er måske den mest indspillede organist nogensinde. Han havde en evne til at spille lige det, der skulle til for at løfte en sang til nye højder. Noget af hans bedste arbejde findes på "Let it Be" og "Abbey Road", hvor han spillede de fleste keyboards. Han turnerede med både Ray Charles, Eric Clapton og The Rolling Stones i en lang årrække foruden at indspille med The Beatles. Listen over albummer er uendelig. Hans første soloalbum udkom, da han var 16 år, men dette er hans andet album, som er produceret af Sly Stone. En funky, soulet sag, som er øreguf for orgelnørder.

Annonce
Jimmy Smith
Billy Preston
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce