Esbjerg: I regn og slud – Fødevarestyrelsen kommer ud.
Trods corona-restriktioner og en restaurationsbranche, som på grund af nedlukning er på randen af afgrunden, holder fødevarekontrollen sig ikke tilbage, og hos bistroen i Esbjerg Storcenter blev tredje gang ikke ligefrem lykkens gang.
I stedet faldt hammeren, og nu står indehaveren af bistroen med en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.
Tilsynsbesøget fandt sted i begyndelsen af februar, men allerede ved to tidligere besøg havde ejeren fået et vink med en vognstang i form af indskærpelser om at få gjort bedre rent.
Den 20. oktober konstaterede Fødevarestyrelsen således ved et besøg, at flere steder i køkkenet fremstod med overflader med belægninger af gammel fedt og olierester, og det blev indskærpet, at alle redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rene/rent og om nødvendigt desinficeres.
Christian Victor Petersen, indehaver af bistoren i Esbjerg StorcenterMen jeg vil også gerne påpege, at dette forhold ikke har noget med dårlig hygiejne hos os at gøre.
Men blot en måned senere, den 18. november, blev det konstateret, at bistroen kun ”næsten” var kommet i mål med rengøringen. Således skriver Fødevarestyresen i sin kontrolrapport, at der stadig forekom dryp fra stegeos fra det filter, der sidder uden for emfanget.
Gør nu rent hver dag
Og den 9. februar, da forholdet fortsat ikke var bragt i orden, blev indskærpelserne vekslet til en bøde og en sur smiley, idet det af kontrolrapporten fremgår:
”Rengøring af emfang er mangelfuld, der hænger tråde af snavs/fedt ved lampe over friture. Der er fedtdråber flere steder på lamper samt på emfang. Der er tyk fedtbelægning på slanger og bagside af friture. Der er snavs/fedtet belægning på sprinkler over friture med ansamling af fedtdråber. Der er flere steder mulighed for at fedtdråberne kan lande, hvor der foregår tilvirkning af fødevarer.”
Indehaveren Christian Victor Petersen overtog sidste år i slutningen af september bistroen i Esbjerg Storcenter. Dengang reddede han til manges glæde bistroen med en videreførelse af det kendte spisested, efter indehaveren gennem 40 år havde annonceret stedets lukning. Sidenhen åbnede Christian Victor Petersen også en afdeling af bistroen i Englandsgade i midtbyen.
Om bøden og den sure smiley siger han, at det helt generelt er vanskeligt at undgå fedt over frituren, som kører konstant i åbningstiden, blandt andet er der over frituren monteret et sprinkleranlæg.
Imidlertid siger han, at han nu som en konsekvens af Fødevarestyrelsens besøg gør rent over frituren hver eneste dag i stedet for tidligere to til tre gange om ugen.
- Men jeg vil også gerne påpege, at dette forhold ikke har noget med dårlig hygiejne hos os at gøre, siger Christian Victor Petersen.