Annonce
Vejen

Tredje gang: Musikfestival i Jels flytter til den 9. maj

Det bliver ikke på friluftsscenen, at Valhalla Musikfestival kommer til at foregå til maj. Det bliver på pladsen umiddelbart syd for Valhalla ud mod Søvej. Arkiv: Chresten Bergh
Så skulle det være ganske vist. Jels Musikforening, som står bag Valhalla Musikfestival, rykker arrangementet til lørdag den 9. maj.

Jels: Alle gode gange tre… Eller tredje gang er lykkens gang…

Den nystartede Jels Musikforening, som er klar til at præsentere et nyt koncert-arrangement som erstatning for FestiValhal, har nu for tredje gang sat en ny dato på afviklingen af Valhalla Musikfestival.

Datoen er nu fastsat til lørdag den 9. maj.

Jels Musikforening offentliggjorde onsdag i sidste uge en pressemeddelelse, hvor den nye musikfestival stod til at blive afviklet den 6. juni. Den dato blev dog ganske kort tid efter ændret til den 13. juni.

Men heller ikke den nye dato kom til at holde stik:

Formanden for Jels Musikforening, Charlotte Rix, har nu via et opslag på facebook oplyst, at den nye dato bliver lørdag den 9. maj.

- Bestyrelsen bag Jels Musikforening har igen valgt at rykke Valhalla Musikfestival. Men denne gang bliver det til d. 9. Maj. På baggrund af alle jeres reaktioner har vi vurderet, det er bedre at flytte festivalen til maj, så vi kommer udenom diverse fodboldkampe og festivaler. Derudover er vi også væk fra pladsen, inden de seje vikinger begynder at øve. Vi håber, i stadig er klar på at fyre op under en fed fest sammen med os.

Sådan lyder det i opslaget.

Annonce
På baggrund af alle jeres reaktioner har vi vurderet, det er bedre at flytte festivalen til maj, så vi kommer udenom diverse fodboldkampe og festivaler.

Charlotte Rix, formand for Jels Musikforening

Ikke på friluftsscenen

Musikforeningens bestyrelse har bebudet, at det musikalske program vil blive offentliggjort i løbet af nogle ganske få uger.

Bestyrelsen har konstateret, at setup’et vil blive anderledes, end det FestiValhal kunne levere. Målet er at skabe et musikarrangement, som er økonomisk bæredygtig, og som stille og roligt kan få lov at udvikle sig i takt med gæsternes støtte og opbakning.

Dem, som nåede at købe en billet til FestiValhal, inden konkursbegæringen blev kendt før jul, er af Jels Musikforening blevet tilbudt erstatningsbilletter. Billetsalget vil komme til at ske på billetlugen.dk. Arrangementet er endnu ikke tilgængeligt på billetsitet.

Valhalla Musikfestival vil ikke blive afviklet på friluftsscenen. I stedet vil der igen blive opbygget en plads med scene og andre faciliteter umiddelbart syd for Valhalla. Det var på samme område, at de største navne var på scenen i forbindelse med FestiValhal i maj i fjor.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce