Annonce
Varde

Tredje generation har købt båd

Dorit Frederiksen med sin båd, en Saga 27.

VARDE: Dorrit Frederiksen er andengenerations-sejler. Hun og hendes mand, Niels Frederiksen , er indehavere af egen båd. En Saga 27, som er en motorbåd.

Glæden ved sejlads har de ikke fra fremmede.

- Både min far og Niels´ far havde båd og var meget glade for vand, fortæller Dorit Frederiksen.

Hun og Niels Frederiksen bruger ofte både weekender og ferier til vands. Sådan har det været i 40 år.

Livet som sejler har mange fordele.

- Det er en fantastik måde at slappe af på, siger Dorit Frederiksen.

Socialt er der også noget at hente.

- Vi har et rigtig godt sammenhold i Varde Sejlklub, hvor jeg er kasserer, siger hun.

Dorit og Niels er ikke de eneste, der bærer efternavnet Frederiksen i klubben. Datteren Lennie og svigersønnen Brian har for kort tid siden købt deres egen båd og kommer også i Varde Sejlklub.

Også børnebørnene er af og til med deres bedsteforældre ude at sejle.

- Det er så hyggeligt, siger Dorit Frederiksen.

Hun er i skrivende stund på vej til Fanø. I båd naturligvis. aen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce